bt.no skrev tidligere i uken om politiet som krever bedre sikkerhet langs bybanen. Til saken brukte vi dette bildet, hentet fra NRKs video fra hele bybanestrekningen.

Rita Holven fikk skjelven da hun så episoden.

— Det kunne gått skikkelig galt. Jeg tenker på datteren min, sier Holven. Hun var på dagsbesøk i Bergen da hun trillet vognen på fortauet ved Danmarksplass, i retning mot sentrum.

Da jeg så videoen fikk jeg helt vondt i magen. Hadde det nå bare vært meg, men jeg har datteren min også å tenke på Rita Holven

- Skulle bare gi henne smokken

NRK fanget henne på film da de filmet en av prøvekjøringene til Bybanen i forkant av åpningen. Som du kan se på bildet over er Holven, og barnevognen med datteren på halvannet år, svært nær Bybanen.

— Det var et uhell at vi havnet så nært inntil skinnene. Jeg skulle bare gi datteren min smokken, da vognen skjenet ut i veibanen, sier Holven. Hun beskriver situasjonen som svært skremmende.

— Det var utrolig mye trafikkstøy i området, så det var umulig å høre at banen var på vei. Først da den kom veldig nær hørte jeg at den ringte, sier Holven.

Men det var først senere, da hun så videoopptakene fra hendelsen, at hun har skjønt hvor nær banen faktisk kom.

— Da jeg så videoen fikk jeg helt vondt i magen. Det kunne gått skikkelig galt. Hadde det nå bare vært meg, men jeg har datteren min også å tenke på, sier hun.

Forrige uke sa politiet at de ville ha flere gjerder for å sikre folk bedre. Da svarte daglig leder Carl Erik Nielsen i Bybanen at de skal vurdere å sikre enkelte deler av traseen bedre. Men de vil vente i halvannen til to måneder før de eventuelt forbedrer sikringen langs skinnegangene.

— Vi må vurdere om det faktisk er behov. Det kan også være at folk etter hvert vil venne seg til at Bybanen kommer, og at nye tiltak da ikke vil være nødvendig, sa Nielsen til Bergens Tidende.

Føre var

Holven håper Bybanen vil tenke seg om en gang til og sette i gang ekstra sikringstiltak allerede nå.

— Jeg synes det er mye bedre om Bybanen kunne være litt føre var og sette opp flere gjerder, sier Holven.

Hun håper det vil komme gjerde der hvor hun nesten ble påkjørt.

— Dette ville aldri skjedd om det hadde vært en fysisk sperre der. Mens jeg gikk på fortauet der, var det også mange syklister som passerte meg på utsiden og kjørte i bybanesporene. Disse vil også ha problemer med å høre banen når den kommer.