På en av de vakreste sommerdagene hittil i år, er Vikøren og hunden «Tiko» blant mange som strømmer til Kyrkjetangen for å slikke sol, eller gå tur.

Alle blir de møtt av politiets skilt, som forteller dem at her er det fare for at kjeltringer er på ferde.

— Det er en stund siden jeg har vært her, men la merke til skiltet. Det fikk meg til å se mer nøye etter før jeg forlot bilen, sier 25-åringen.

— Jeg må bare innrømme at jeg ikke er så flink til å gjøre det ellers. I alle fall ikke når man er i så landlige områder som her.

Vikøren synes politiets idé er god.

— Jeg tror sånne skilt må til for å vekke folk. Det er sikkert en god idé å plassere ut flere steder, sier Vikøren.

Per-Ivar Bøe, som er leder for tyveri- og brannseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon, mener også slik skilting høres fornuftig ut.

Sommeren er høysesong for stjeling fra både friluftsområder og når folk er på byen.

— En skilting som gjøre folk mer oppmerksomme og forsiktige, er en god løsning, mener Bøe.

Som en del av politireformen ble det opprettet en ny analyse- og registerseksjon i Hordaland politidistrikt. Her har man fulgt prosjektet i Fyllingsdalen nøye.

— Ut fra tallene ser dette veldig bra ut. Om det vil være aktuelt å bruke slik skilting som på Kyrkjetangen andre steder, får tiden vise, sier politioverbetjent Morten Ørn, og legger til:

— Vi har planer om å samarbeide med forsikringsselskapene. Det er også av deres interesse at vi får redusert antall tyveri og innbrudd.

<b>VIRKET:</b> Rune Vikøren la merke til politiets advarende skilt da han ankom Kyrkjetangen for å lufte hunden «Tiko». - Skiltet fikk meg til å ta en ekstra kikk i bilen, innrømmer 25-åringen. FOTO: EIRIK BREKKE