• Jeg ble tappet for 20.000 kroner og fikk deler av Spaniaturen min spolert. VISA-kortet ble stjålet fra en minibank som hadde slukt kortet mitt.

RANDI KVINGEDet sier Frode Bjørndal som bor i Fyllingsdalen. Han kom nylig hjem fra ferie. — Jeg skulle ta ut penger etter bankens stengetid, og trodde kortet var i trygge hender da det ble slukt av minibanken til Deutche Bank i Torrevieija. Da jeg kom tilbake for å hente kortet dagen etter, var det borte, sier Frode Bjørndal.Han forteller at han ringte banken sin i Norge og fikk sperret VISA-kortet med en gang.-Tyvene hadde allerede brukt kortet 14 ganger, og kjøpt varer for 20.000 kroner. De hadde brukt opp hele lønningen min, og jeg hadde ikke mer penger på kontoen, sier han.Bjørndal ville anmelde forholdet til rikspolitiet, men sier han ikke fikk snakke med dem fordi han måtte ha med tolk.- Dagen etter hadde jeg fått tak i en tolk. Da fikk jeg beskjed om at jeg burde anmeldt det tidligere. Dermed var det lite politiet kunne hjelpe meg med, sier Bjørndal. Profesjonelle bander Han har sendt utskrifter med bekreftelse på uttakene til det lokale politiet i Torrevieija.- Politiet fortalte om bander som har spesialisert seg på å fiske opp kort fra minibanker. Jeg fikk også høre rykter om fasader på minibanker som blir skiftet ut om kvelden av profesjonelle tyver slik at kortene sitter fast, sier han.Han har kjøpt forsikringsspakken SAGA gjennom DnB. Den dekker bare direkte tap av kort. Spesiell sak - Jeg har fått opplyst at dersom det er tatt ut penger på kortet uten at det har vært sperret, er verken banken eller forsikringsselskapet ansvarlige, sier han.- Dette er en svært spesiell sak. Jeg har ikke hørt om liknende tilfeller, sier informasjonssjef i DnB, Tore Dyrdal.Han vil ikke uttale seg konkret om saken, men oppfordrer alle som har mistet VISA-kort om å melde fra til banken sin så fort som mulig.- Vi kan gi kundene våre nødkort slik at de har penger resten av ferien, sier han.Eirik Risåsen, skadekonsulent i Europeiske Reiseforsikring, sier forsikringer bare dekker det et nytt kort koster. Det varierer fra null til 250 kroner.- Det hender vi får saker der kortet er tappet før det er blitt sperret. Da må innehaveren av kortet bevise at han ikke har tappet det selv. Det er ofte vanskelig, sier Risåsen. Les også: Stjal gjenglemte penger i minibank

ADVARER: Frode Bjørndal vil advare folk mot å bruke VISA-kort i utlandet utenom bankenes åpningstid. (FOTO: JAN M. LILLEBØ)