Se btv-intervju med Eggen!

Se btv-reportasje her!

– Jeg sto opp i titiden og da ringte sønnen min og spurte om jeg hadde sett nyhetene, sier Eggen.

Han har fri i dag og er hjemme på Askøy.

– Den informasjonen vi har fått er lik null. Det er surt, for det finnes telefon og lignende. Vi som er på land har måttet lese alt på tekst-tv og fått informasjon gjennom å ringe hverandre, sier Eggen.

Tankene hans om arbeidsgiveren sin er mildt sagt negative.

– Det jeg tenker om Fjord Line nå er forbannelse. Det var ikke slik det var tenkt. Vi skulle satse på Danmark. Det var først når det ble bestemt at vi skulle vise at vi var Vestlandets største rederi, og fikk Jupiter fra Color Line for å gå til England at galskapen begynte. Jeg synes det er rart at styret har fått sittet så lenge, sier Eggen.

Selv om han ikke har fått noen formell beskjed, regner han med at han ikke lenger har noen jobb når DFDS Seaways tar over M/S Fjord Norway.

– Jeg regner med det. Norsk arbeidskraft er nok for dyrt for danskene. Jeg har mer eller mindre regnet med at det kom til å gå slik. Den siste tiden har det vært flere og flere ting det ikke har vært penger til. Vi har vært nære ved å ligge til kai flere ganger, så vi forsto hvor det bar hen, sier Eggen.

Han mangler ett år for å få full sjømannspensjon, og regner med at det skal gå på et vis.

– Jeg skal nok overleve. Det er verst for dem som har familie og millionlån. Jeg synes synd på de ungdommene som satset på dette, sier Eggen.

Se btv-reportasje her!

Se flere reportasjer om Fjordline på btv i kveld!

Leif Gullstein (MMS)