I Bergen tingrett i går hevdet 47-åringen at han bare hjalp en annen person som han fremstilte som hovedmannen.

— Jeg fikk 3000 kroner for jobben, sa han (47).

Hvor verdiene tok veien, kunne eller ville ikke 47-åringen opplyse retten om. Men de forsvant med kompanjongen, ifølge mannen. Hvem han er ville han ikke si noe om.

Les også:

Fikk huset tømt for verdisaker

— Oppdragsgiveren disponerte bil og kjørt alt vekk i den. Tyvegodset ble aldri delt, sier 47-åringens forsvarer Stein Erik Ottesen.

Han forteller at 47-åringen synes dommen på 90 dager er riktig.

Innbruddet i Helleveien skjedde for øvrig bare tre måneder etter et innbrudd i en annen bolig i samme gate. Da forsvant det blant annet bunadssølv, en sparegris, parfyme og en Playstation 2.

Begge boligene er innen gåavstand fra mannens registrerte hjemmeadresse.

— Denne saken viser at det er viktig å få noen til å se til huset i løpet av ferien. Da blir det iallfall oppdaget raskt. Naboer bør også se etter om ukjente snoker i nabolaget, oppfordrer politiadvokat Lars Morten Lothe.

I bevisføringen la han spesielt vekt på DNA-beviset samt mannens såkalte modus. 47-åringen er dømt for syv grove tyverier tidligere. Han er til sammen dømt 15 ganger før.

At mannen tilsto i retten, mener dommerne er formildende. At han har en lang rekke dommer fra før er ikke påpekt som skjerpende for dommen.