Arbeiderpartiet gjorde det godt på Askøy med 30 prosent oppslutning.

Andreas Skiftesvik var tredje sist på Askøy Arbeiderpartis liste. Han fikk et tredvetalls personstemmer og noen slengere.

29-åringen reagerte med vantro da han fikk telefon om at han hadde plass i kommunestyret.

Overrasket

— Veldig overraskende. Men så tenkte jeg - fett nok, dette må vi gjøre skikkelig, sier Skiftesvik til bt.no.

29-åringen er fra Erdal, som sammen med Florvåg er de største arbeiderpartibygdene på Askøy.— Jeg vil kjempe for bedre tilbud for psykisk utviklingshemmede, syke og gamle i kommunen, sier Skiftesvik, som selv arbeider som omsorgsmedarbeider ved Furulytunet på Askøy.

- Et kjempevalg

Leder for Askøy Arbeiderparti, Odd Maubach, sto selv på 29 plass og ser nå frem til å sitte i kommunestyret sammen med Skiftesvik.

— Vi har gjort et kjempevalg. Vi er den 4 eller 5 største Ap-kommunen i Hordaland og det er vi stolt av, sier han.

Hele listen over hvem som ble valgt inn iKommunestyret i Askøy kommune for perioden 2011 - 15 kan du lese her.

Høyre hadde størst fremgang ogfikk 4 flere representanter enn ved forrige valg. Demokratene i Norge har gåttfra ett til to mandater og opplevde valget som rene thrilleren.

Hver stemme teller

— Ja, det var spennende. Valgnatten var vi inne på alle statistikker, men så taltede opp fremmedstemmene og da var vi ute. Vi fikk vite at vi manglet kun én stemme. Såbegynte de å telle på slengerne og da var vi inne igjen, sier Per Roald Midtøy, som satt alene i Askøy kommunestyre for Demokratene i Norge forrige periode.

Nå får han følge av partifelle Jann Atle Jensen.

Dette viser vel at hver eneste stemme teller?

— Til de grader, jeg fikk jo 60 slengere.Høyre manglet 4 stemmer for å ta den plassen fra oss, men vi er glad for dette. Jeg har vært alene mot overmakten, jeg fikk ikke et eneste verv og ble notorisk nedstemt. Over 90av de 100 forslagene mine er blitt nedstemt med 34 mot 1. Så skal det bli godtå få avlastning og støtte fremover, sier Midtøy.

I dag har han sendt en e-post til Ap for å minne om at de sammen med Demokratene, SV og KrF har flertall i kommunestyret.

— Jeger ikke sikker på at Ap ønsker å styre. Vi har sagt oss villig til å delta,men ingen har tatt kontakt med oss. Høyre har nå mistet sittflertall i Askøy. De har invitert V og KrF til et samarbeid. Oss snakker de joikke med, så det er ingen overraskelse, sier Midtøy.

Andreas Skiftesvik sto på 39. plass for Askøy arbeiderparti. Nå har han plass i kommunestyret.
Foto: privat