• Det lå i hvert fall en ferge ved kai i Kvanndal, og jeg hadde en campingbil over natten. Men jeg merket ikke noe unormalt.

Det sier Eiliv Beggevik, som driver Kvanndal camping. Politiet er nå på plass på stedet ved Hardangerfjorden.

De leter etter bergensadvokat Eivind Olav Gil Ottesen (61), som trolig haiket fra Voss til Kvanndal natt til søndag. Han er meldt savnet etter at han ikke kom hjem fra hytten han har på Voss. Siste spor slutter altså i Kvanndal i Granvin kommune. Da politiet startet leteaksjon, søkte de etter 61-åringen på Voss.

Søk i sjøen

— Det lå en eller to ferger til kai. «Fitjar» lå der, jeg mener også at «Jondal» lå ved kai, forteller Beggevik.Politiet har søkt i sjøen utenfor fergekaien. Om den savnede 61-åringen har havnet i sjøen, er uvisst.

Han sier at det vanligvis er stille og rolig i helgene. Da er mange av arbeiderne som jobber på anlegg borte.

BT har snakket med flere som bor på stedet. De finner saken ytterst merkelig.

- Hørte ingenting

Kvanndal var tidligere et knutepunkt med stort besøk av reisende med ferge til Kinsarvik og Utne. Fergen går fortsatt, men den er langt mindre brukt. Bensinstasjonen er lagt ned, men campingplassen til Beggevik er i drift. Utover det er det ingen butikker. BT får opplyst at det bor 22 mennesker i Kvanndal.

— Jeg var nå hjemme natt til søndag og ligger med vinduet åpent, men jeg verken så eller hørte noe, sier en av de fastboende i Kvanndal.

Politiet søker etter den savnede mannen i Kvanndal.
RUNE SÆVIG

— Et mysteriumHan forteller at politiet var i Kvandal mandag og undersøkte ulike steder.

— De spurte også om folk hadde sett noe, forteller mannen.

En annen mann forteller at heller ikke han har sett eller hørt noe mistenkelig.

— Saken er et mysterium. Det er vanskelig å forstå hvorfor den savnede skulle reise til Kvanndal midt på natten. Herfra kommer man ingen steder uten bil. Fergen går jo ikke, sier mannen.

BT har forsøkt å få kontakt med Norled, som driver fergene, uten å lykkes.