Ingen personer ble skadet i hendelsen, som skjedde rundt klokken 21 lørdag kveld. Fergen var på vei inn til Jektavik med fire biler og seks passasjerer ombord, og skal ha blitt stående fast i minst 20 minutter.

Bilene og passasjerene er nå losset i land.

— Kolliderte to ganger

Andreas Ekeland satt i bilen sin i Jektavik og ventet på fergen da uhellet skjedde. Han forteller at han reagerte på at den ikke sakket ned på vei inn mot kaien.

— Fergen kom innover, men den sakket ikke ned og svingte ikke mot fergeleiet slik den skulle. Den bare fortsatte inn mot land. Den gikk veldig fort, sier Ekeland.

— Så kolliderte den to ganger. Først gikk den på grunn, men den hadde så stor fart at den fortsatte helt inn i land.

Ekeland og familien er lørdag kveld på vei til hytten sin på Tysnes. Etter å ha ventet i Jektavik i omlag 20 minutter, snudde de for å kjøre en annen vei.

- Teknisk svikt

Politiet har vært på fergen og tatt imot en foreløpig forklaring fra styrmannen.

— Han forteller at fergen ikke lystret hans anvisninger da den nærmet seg kai, og at dette er årsaken til uhellet, sier Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Nå venter fergen på nødvendige klareringer fra Sjøfartsdirektoratet til å gå på verksted.

- Sto fast i 20 minutter

Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen klokken 21.05. Ifølge redningslederen satt fergen fast rundt 150 meter nord for fergeleiet i omlag 20 minutter.

— Fergen kom seg etter hvert inn til fergekaien for egen maskin, og de har ikke bedt om bistand fra oss, sier Bjørn Magnussen, vakthavende redningsleder.

Det blir normal drift i sambandet fra og med avgang fra Jektavik kl. 10.30 søndag.

20130706_211130(0).jpeg
Andreas Ekeland