Dette sier ikke Ystebø fordi han mener Koranen bør brennes, men fordi han mener Jespersen tar den sikreste og tryggeste løsningen når han først velger å brenne en hellig bok.

Otto Jespersen havnet på førstesiden av dagens VG etter at han fredag brant Bibelen på bål i Ålesund. Bålbrenningen ble filmet og skal muligens sendes på humorprogrammet Rikets røst i løpet av året.

Anmeldt for flaggbrenning

I 2003 var redaktør Bjarte Ystebø med på å anmelde Otto Jespersen for brenningen av det amerikanske flagget midt i sendingen av Torsdagsklubben. Den saken ble senere henlagt av Riksadvokaten.

Kommer du til å anmelde Otto Jespersen for bibelbrenningen?

– Nei, dette er bare en personlig tragedie for Otto. En dag vil nok Jespersen forstå at Bibelen har vært med på å legge grunnlaget for den frihet vi har i den vestlige verden, sier Ystebø til bt.no.

Selv sa Otto Jespersen følgende til VG om hvorfor han ikke brant Koranen på bokbålet:

— Vi vurderte å gjøre det også, men fikk ikke tak i et eksemplar. Dessuten har jeg blitt 52 år nå, og vurderer det slik at jeg fortsatt kan ha tjue gode år til å leve.

- Takk og lov for bibelbrenning

En av Ystebøs medsammensvorne, pastor Jan-Aage Torp, tar heller ikke bibelbrenningen særlig tungt. Torp som har sin månedlige kryssildspalte i Norge IDAG kommer med takkerop for bibelbrenningen.

— Hvis TV-2-komikeren hadde brent Koranen på bål, ville hans liv blitt 20 år kortere, erkjenner han selv. Det ville kanskje ha utløst den tredje verdenskrig. Men når han brenner Bibelen på bål, fører det i verste fall til noen bekymrede pekefingere fra KrF-politikere, sier han.

— Som kristne bør vi møte denne bibelbrenningen med knusende (t)ro og seiersvisshet.. Vi vet at bibelboken har kraft i seg til å forvandle menneskeheten.

— La oss heller omslutte Otto Jespersen og hans komikere med inderlige forbønner, brennende kjærlighet og et levende Jesusvitnesbyrd.

Otto Jespersen kan bli den neste som velger Jesus som Frelser og Herre! Takk og lov for bibelbrenningen, sier Torp i en komentar til bt.no

NEI:- Vi kommer ikke til å anmelde Otto Jespersen. Det ville være trist å se ham i kasjotten for bibelbrenning. Dette er bare en personlig tragedie for ham, sier assisterende redaktør i avisen Norge IDAG.