— Det er veldig leit at slikt skjer, at folk blir angrepet på arbeidsplassen og på åpen gate. Fra moskeens side tar vi på det sterkeste avstand fra vold. Vi sender våre kondolanser til Frankrike, sier styreleder Momodou Bandeh i Bergen moské.

- Har ikke myndighet

Samtidig understreker han at moskeen i Bergen ikke representerer alle muslimer.

— Jeg ber om forståelse for at vi ikke kan være talspersoner for hele det muslimske samfunnet hver gang det skjer noe i Paris, Afghanistan eller hvor som helst i verden. Det bør ikke være slik at vi må uttale oss hver gang en muslim begår en terrorhandling. Vi har ingen myndighet over andre personer, sier Bandeh.

Det har kommet flere meldinger om angrep på moskeer i Frankrike det siste døgnet. Også i Sverige har moskeer blitt angrepet den siste tiden.

— Vi har diskutert angrepene mot moskeer i Sverige, siden de ligger så nær oss. Både muslimer og andre har deltatt i demonstrasjoner for retten til å praktisere sin religion. Jeg er ikke skyldig i det en annen muslim gjør i islams navn. Derfor kan vi heller ikke akseptere at moskeer blir angrepet etter slike hendelser, sier Bandeh.

Han sier terrorangrepet vil bli diskutert på fredagsbønnen i morgen.

- Sjokkerende og grusomt

Også Islamsk Råd Norge (IRN) fordømmer terrorangrepet i Paris:

«Dette terrorangrepet er opprørende, sjokkerende og grusomt. Vi er rystet over angrepet mot uskyldige og ser pådenne handlingen som feigt og dypt tragisk.Islamsk Råd Norge fordømmer denneavskyelige terrorhandlingen og håper at voldelige ekstremistene som står bak dette stilles til ansvar. Våre tanker går til det franske folk, spesielt de som har mistet sine kjære, skriver rådet i en pressemelding.

Generalsekretær Mehtab Afsar i IRN har ikke svart på BTs henvendelser.