— Vi er på vei, vi fikk melding om ulykken via AMK litt før klokken 16.30, sier vaktkommandør Rune Wigum ved 110-sentralen i Hordaland.

Ulykken skjedde 100-200 meter etter Bolstadtunnelen, retning Voss. Store styrker fra politi, ambulanse og brannvesen rykket ut.

- Hadde tilhenger med bil oppå

— I utgangspunktet er det meldt om én bil involvert, og at én person skal være skadet, sa Wigum kort tid etter ulykken.

Ulykken skjedde da en bil — med en bil oppå en tilhenger - gikk i autovernet og mistet bilen på tilhengeren. Den løpske bilen skal så ha truffet en annen bil, der én person ble sittende fastklemt etter krasjen.

Det var også branntilløp i den ene bilen, men brannen ble raskt slokket.

— Ble frigjort

— Én person satt fastklemt.

— Vedkommende ble frigjort og tatt under behandling av helsepersonell på stedet, sier vakthavende brannsjef på Voss, Arnfinn Halringjo, som var på ulykkesstedet.

På stedet fikk bt.no opplyst at kvinnen hadde moderate eller lettere skader, og fredag kveld opplyste politiet at hun var kjørt våken og bevisst til Voss sjukehus.

I en pressemelding fra Helse Bergen klokken 21 fredag betegnes kvinnens skader imidlertid som alvorlige.

— Førerkortet til den mannlige føreren som forårsaket uhellet ble beslaglagt, opplyser Hordaland politidistrikt.

- Kø flere hundre meter

Bilist Thor Sønnervig var på vei fra Bergen til Voss da han ble stoppet av køen fra ulykken.

Klokken 17 står køen flere hundre meter på begge sider av ulykkesstedet, så vidt Sønnervig kan bedømme.

— Jeg ser at luftambulansen står på bakken fortsatt, det er 4-5 brannbiler, tre vanlige ambulanser og politi, sa Sønnervig til bt.no like over klokken 17 fredag.

Klokken 17.15 sendte politiet ut følgende logg om hendelsen: «Bil m/bil på tilhenger kom borti autovernet - bilen på tilhengeren falt av og truffet en annen bil. Fører av denne bilen sitter fastklemt- skadeomfanget uklart så langt. Redningsetatene jobber på stedet - veien stengt inntil videre - saken oppdateres», skriver operasjonsleder Walter Fosse.

- Brannbil krasjet i helikopteret

— Ifølge en fra ambulansehelikopteret har en brannbil vært uheldig å komme så vidt borti rotoren på redningshelikopteret, sier bt.nos reporter på stedet.

Han så selv at brannbilen var uheldig.

— Nå må de ha klarering fra teknisk avdeling for å ta av. Helikopteret står i veien og gjør at E16 fortsatt er sperret i begge retninger, sier bt.nos reporter klokken 17.30 fredag.

Klokken 18 melder bt.nos reporter at det er åpnet for omkjøring med manuell dirigering, via gamleveien fra Bolstadøyri stasjon og Vassenden.

— Men de store bilene, som lastebiler og busser, får ikke passere.

LUFTAMBULANSE: Dette tipserbildet viser at luftambulansen er fremme på ulykkesstedet. En bil som hadde en tilhenger med en bil oppå skal ha krasjet i fjellveggen 100-200 meter fra Bolstadtunenlen retning Voss.
Thor Sønnervig