Store snømengder og godt vær har gjort at mange skifolk og turister har funnet veien til Folgefonna sommerskisenter i sommer. Og sesongen fortsetter utover høsten.

– Vi har hatt en fantastisk sesong her oppe. Godt vær i mai og juni gjorde at mange fant veien opp til oss. Vi har nok hatt en økning i juni i forhold til i fjor. Mange overnattingsdøgn nede i bygden har gitt oss mye besøk av turister som og vil opp å se på breen. Juli har det og vært bra besøk, til tross for mye dårlig vær, sier daglig leder Hein Vaular til RadiOs.no.

Se flere bilder fra Fonna her!

– Krevende, men spennende

Det er første sommersesongen for Hein Vaular som daglig leder ved Folgefonna sommerskisenter, men det frister til mer.

– Det har vært en spennende, men veldig krevende jobb med både 12 og 14 timers arbeidsdager i begynnelsen av sesongen. Det flotte mannskapet som er her oppe og jobber har lært meg mye om det å drive skisenteret. Jeg har hatt det veldig fint her oppe til tross for hardt arbeid og vil gjerne fortsette, sier han.

Hva har vært høydepunktet for deg i jobben her oppe?

– Å møte så mye kjekk ungdom på ski og brett som jeg har gjort har vært utrolig kjekt. Må og trekke frem det flotte samarbeidet med de ansatte som har hjulpet meg gjennom sommeren. Stemningen har vært helt topp her, sier han.

Har det blitt tid til å stå på ski i løpet av sommeren?

– Jeg har vært veldig mye på ski på Folgefonna, men må dessverre innrømme at jeg ennå ikke har hatt ski på beina etter at jeg ble daglig leder på grunn av travle dager. Men jeg lover at skiene skal på noen ganger før vi runder av her oppe, sier Hein Vaular til RadiOs.no.

Fortsetter utover høsten

Det er fremdeles godt med snø ved Folgefonna sommerskisenter og planen er å holde åpent utover høsten.

– Isen har dukket opp noen steder i bakkene, men det er mer snø nå enn vi hadde i fjor på samme tid, så vi fortsetter å holde åpent utover i august måned, sier daglig leder Hein Vaular.

– Heisen kommer til å gå fremover mot september, og så vil det bli vurdert videre ut fra besøkstallet hvor lenge vi skal holde på, sier driftsansvarlig Espen Rasmussen tilRadiOs.no.

Hvordan blir det med rails og hopp fremover?

– Parkansvarlig Emil Fossheim har rundet av for sesongen, men hoppene som er her kommer vi til å gå over og vedlikeholde så godt som mulig fremover, sier Rasmussen.

Korsbånd— og bruddskader

Med mye folk på ski og brett gjennom sesongen, blir det vel også en del skader?

– Vi har heldigvis ikke hatt noen veldig alvorlige skader, men det har vært en del korsbånd som har røket, knekte armer og knekte bein. Mest skader har det vært blant ungdommen som holder på i parken med hopping, men også blant vanlige skikjørere har det vært litt skader, sier Espen Rasmussen.