• Tyven er servert på et fat til politiet. Likevel gjør de ingenting. Jeg fatter det ikke. Det er sjokkerende, sier Marit Helene Tonning.

Marit Helene Tonning hadde fire splitter nye sommerdekk hengende på veggen i garasjen til borettslaget Vestlien terrasse i Fyllingsdalen.

Lenket fast

Dekkene var sikret med kjettinger og hengelås. Torsdag forrige uke hadde Tonning avtalt at barnebarnet skulle komme på besøk og skifte dekk på bilen for henne.

— Jeg ble veldig overrasket da dekkene var borte. De var skikkelig lenket fast, forteller Tonning.

Overvåkningsbilder fra garasjen viser en person som tar seg inn i garasjen torsdag forrige uke klokken 09.50.

- Ikke prioritert

Dekknapperen parkerer ved siden av Tonnings røde Toyota, klipper over kjettingen, tar med seg dekkene og kjører rolig ut igjen.

— Registreringsnummeret på bilen hans er godt synlig. Det tok kort tid å finne frem til eieren, sier Tonning.

Hun regnet derfor med at saken raskt ville bli løst.

— Nå får jeg dekkene igjen på timen, tenkte jeg. I stedet fikk jeg beskjed av politiet at saken ikke var prioritert, forteller hun.

- Fortvilet

Dekkene skal ha verdi til rundt 11.000 kroner. Det svir i lommeboken til minstepensjonisten.

— Jeg er veldig forvilet. Bare egenandelen tilsvarer en måneds husleie. Men det verste er at dekktyven går fri. Jeg føler meg utrygg etter dette. Hele episoden har skremt meg, sier Tonning.

Politiførstebetjent Knut Ellertsen ved tyveri- og brannavsnittet på Bergen politistasjon forstår fortvilelsen.

— Det er foreløpig ikke blitt gjort mer i denne saken fordi etterforskeren må sitte vakt i retten, forteller Ellertsen.

- Skal oppklare saken

Som BT skrev i forrige uke, er politiet frustrert over stadig å måtte legge vekk sine vanlige oppgaver for å passe fanger i tinghuset.

— Dette er noe vi sliter med. Ønsket vårt er selvfølgelig av vi skal være ute og oppklare kriminelle handlinger i stedet for å bli beordret til å sitte vakt inne i retten, sier Ellertsen.

Han håper likevel at saken snart skal løses for Tonning.

— Vi har en god del opplysninger og har gjort noen fremstøt i saken. Vi skal nok få oppklart saken for henne, sier Ellertsen.

ANE BØRHAUG