— Vi føler oss jaget. Vi trodde vi kunne være på Fanafjellet, men det kunne vi ikke. All russen klager over at de ikke har noe sted å være, sa russ Tove Elin Teigland fra Sandsli videregående skole til bt.no 1. mai.

Sikkerhetshensyn

Hun fortalte at russen kjørte etter hverandre og også var blitt kastet bort fra Lagunen, Øyrane Torg, Gullbotn.

BEKYMRET:- Jeg er bekymret for elevene som stadig er på vandring, sier Stig Hammersland, elevinspektør ved Sandsli videregående skole.

— Vi har ingen steder å være, fortsatte Teigland.

Harald Lekven er politioverbetjent ved Bergen Sør politistasjon. Han bekrefter at Fanafjellet er stengt for russen om kvelden og om natten.

— Vi har satt opp parkering forbudt-skilt fra klokken 22.00 til 06.00. Dette har vi gjort av sikkerhetshensyn, ettersom bilene parkerer like ved veien. Stedet fylles med russ mens biler kjører like ved, sier Lekven.

— Flere stygge episoder

Ifølge Lekven har russen hatt lov å være på Fanafjellet de siste årene, men flere uheldige episoder har ført til at politiet i år satte foten ned. For tre år siden falt to russ ned fra en buss på Fanafjellet. Fire ambulanser ble sendt til stedet.

— Det har vært flere stygge episoder som har ført til at vi mente det var rett å stenge for russen. Både i 2011 og 2012 hadde russen i utgangspunktet lov å være på Fanafjellet, men vi måtte så nekte dem adgang fordi vi så at det utartet, sier Lekven.

— Vi kunne ikke innestå for sikkerheten, legger han til.

- Jeg er fortvilet

Stig Hammersland er elevinspektør ved Sandsli videregående skole. Han mener russen fortsatt bør få tilgang til Fanafjellet.

— Jeg er fortvilet over at de ikke får bruke Fanafjellet, som de har hatt i mange år. Jeg sitter i fylkeskommunen og planlegger russefeiringen, og har gitt dem sjansen til å rydde opp etter seg. Nå er de hele tiden på farten for å finne seg et sted. Uansett hvor de drar, så blir de jaget bort. Russetiden er nå en gang her, og det er om å gjøre den tryggest mulig, sa han til bt.no 1. mai.

Hva mener du om å stenge Fanafjellet for russen? Si din mening i feltet under!