• Jeg traff dem på butikken senest fredag. De var i strålende humør alle sammen. Jeg kan ikke forstå hva som har skjedd.

Det forteller nærmeste nabo til de drepte, 97 år gamle Elisabeth Tveit. Hun bor alene i en ene-bolig, knappe hundre meter fra åstedet.

Sent mandag kveld ble hun hentet av datteren, Esther Grånas. Både mor og datter kjenner de drepte godt. De kan ikke forstå hva som ligger bak tragedien.

— Det er helt forferdelig. Bedre naboer kan man ikke få. De både brøytet snø og tok inn avisen for meg, forteller Tveit.

Trodde de var i byen

Fredag traff både Elisabeth og Esther den avdøde familien på butikken.

— De hadde handlet for helgen, og fortalte at de skulle på kafé. Jeg merket ingen dårlig stem-ning, tvert i mot, sier Esther Granås til Bergens Tidende.

Klokken 1700 mandag ettermiddag ringte Elisabeth Tveit til moren til den drepte kvinnen. Hun bor bare et steinkast fra åstedet.

Tveit ville vite om den 84 år gamle kvinnen hadde sett noe til datteren eller svigersønnen. De hadde nemlig ikke hentet posten hennes, slik de vanligvis gjør.

— Hun sa at hele familien var i byen. Så fortalte hun at det hadde vært så mange biler ute i veien, og mens vi snakket kom det noen opp til huset hennes. Da la hun på, forteller Tveit.

Mye syk

97-åringen har ikke merket noe som helst uvanlig den siste tiden.

— Den eldste datteren hadde flyttet ut, så hun så jeg ikke så mye til. Den mellomste var mye ute og kjørte med faren. Hun hadde så lyst å ta sertifikat.

Den avdøde familiefaren var sjømann, og mye borte fra familien. I det siste hadde han gått hjemme grunnet sykdom.

— Han var sykemeldt flere ganger. Helsen skrantet, sier Tveit.

Mor var hjemmeværende med parets funksjonshemmede datter.

— De var kjekke alle sammen. At dette skulle skje hadde vi aldri trodd, sier Esther Granås.