Den tidligere straffedømte mannen ble pågrepet lørdag morgen etter en biljakt i Bergen Sentrum. Mandag formiddag ble han fremstilt for varetektsfengsling.

— Han ble fremstilt for varetektsfengsling fordi det er gjentakelsesfare, sier politiadvokat ved Hordaland politidistrikt, Rudolf Christoffersen.

— Han er siktet for 26 straffbare forhold begått i år. Det dreier seg om alt fra overtredelser av veitrafikklover, narkotikalover og vinningskriminalitet, og det gjør at politiet ser seg nødt til å begjære ham varetektsfengslet for å stanse hans kriminelle aktivitet.

Råkjørte i sentrum

Mannen ble pågrepet lørdag etter å ha kjørt uten gyldig førerkort, i påvirket tilstand, og i høy hastighet i Bergen Sentrum.

Blant annet kjørte han mot kjøreretning på Bybane-skinnene. Det ble også funnet amfetamin og narkotiske tabletter i bilen hans.

— For å si det sånn, det var få veitrafikkparagrafer han ikke brøt, sier Christoffersen.

- Fare i trafikken

Mannen, som er født i 1980, er tidligere straffedømt for vinningskriminalitet, og er dømt etter narkotikalovgivningen. Han blir varetektsfengslet i fire uker.

— Retten la særlig vekt på farepotensialet han medførte i trafikken, og det betydelige rusproblemet han har, sier Christoffersen.

- Hvorfor har ikke mannen blitt varetektsfenglset tidligere i år?

— Når det gjelder gjentakelsesfare så blir det en totalvurdering av de straffbare forholds karakter og hyppighet, og nå mente vi at vi var kommet til et punkt hvor vi ikke så noen annen utvei for å hindre nye straffbare handlinger, enn å varetektsfengsle ham, sier Christoffersen.