— Det er forsvinnende få ødeleggelser i parken, og vi har ikke fått noen klager på arrangementet i år, sier leder i Bergen Sentrum AS og Sommer Bergen, Juliet Balgobin.

Hun synes det er leit at jentene som sendte klagebrevet ikke liker å ha tivoli i parken, men påpeker at det er mange som har glede av tivoliet og underholdningen.

— Det er jo en åpen park, som skal være til for alle, sier Balgobin.

Sjekker eventuelle skader

Før og etter at Lunds tivoli rigger seg til i Nygårdsparken går ledelsen i Sommer Bergen, tivolioperatøren og Grønn avdeling i Bergen kommune på befaring sammen med bydelsgartneren.

— Vi tar bilder og dokumenterer hvordan det ser ut før og etter, og ordner opp der det trengs, sier Balgobin.

— Har Sommer Bergen tenkt på alternative steder å plassere tivoliet?

— Tidligere hadde vi 17. mai-tivoli på Nygårdstangen, men da utbyggingen begynte der borte, var det ikke lenger ledig tomt, og da ble Nygårdsparken sett på, i samråd med Bergen kommune, som alternativ.

— Nå må vi heller ikke glemme at det er mange som synes det er kjekt med tivoli i disse omgivelsene. Folk som ikke er i parken ellers, får oppleve den, sier Balgobin.

I parken neste år også?

Om Sommer Bergen vil lage fornøyelsespark i Nygårdsparken til neste år, kan ikke Balgobin svare på nå.

— Om vi velger å søke, er det Bergen kommune som avgjør det. Bergen kommune tilrettelegger for sirkus- og tivolitomt på Nygårdstangen, og vi ser frem til at den blir tilgjengelig, sier Balgobin.