Bt.no får opplyst at mannen, som er 35 år gammel, er observert mens han gikk på Oslo-bussen i Sogndal torsdag kveld.

Mannen kommer opprinnelig fra Somalia, men har oppholds— og arbeidstillatelse i Norge.

Politiet kjenner identiteten til mannen, men har ikke lykkes i å få tak i ham. Bt.no vet at han er etterlyst med navn og bilde internt i politiet.

Politiet i Oslo bistår nå blant annet for å prøve å spore vedkommende.

Mannen ble meldt savnet søndag, etter at familien ikke skal ha sett ham siden torsdag.

Politiet presiserer at mannen, som er av somalisk opprinnelse, ikke er mistenkt i saken, og at han bare har status som vitne.

Ny observasjon

Det var på en pressekonferanse i ettermiddag det kom frem at politiet i Sogndal har vært i kontakt med et vitne som observerte Hedda Karterudseter (19) sammen med den omtalte mannen på vei mot Sogndal Folkehøgskule natt til torsdag.

— I løpet av dagen har det fremkommet nye opplysninger, bekrefter politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Den foreløpig siste sikre observasjonen av Hedda er gjort noen hundre meter fra utestedet Meieriet, forbi biblioteket i retning folkehøyskolen, på en gang- og sykkelsti ved rundkjøringen. Observasjonen er gjort på den strekningen politiet tidligere har skissert at Hedda gikk mot skolen.

— Vi er usikre på tidspunktet, men dette må være etter klokken 01.15 natt til torsdag, sier Broberg.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med mannen som ble observert sammen med Hedda.

— Han er på ingen måte mistenkt i saken, men vi ønsker svært gjerne å komme i kontakt med ham som vitne, sier politiadvokaten.

Utvider området

Etter denne observasjonen er det ingen som foreløpig har meldt fra at de har sett Hedda.

Politiet utvider nå området der de ønsker vitneobservasjoner fra. De ønsker å komme i kontakt med alle som har oppholdt seg i Sogndal sentrum mellom klokken 01.30 og 03.30 natt til torsdag.

— Erfaringsmessig går man gjerne omveier på vei hjem fra et utested, for eksempel for å få seg en matbit eller lignende. Derfor har vi nå valgt å utvide området vi ønsker opplysninger fra, sier Broberg til bt.no.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt drapet var seksuelt motivert.

— Vi har ingen kommentarer til obduksjonsrapporten, sier Broberg.

<B>NYE OBERSVASJONER:</b> Politiet har vært i kontakt med et vitne som observerte Hedda Karterudseter (19) på vei mot folkehøyskolen sammen med en mann. - Vi er interessert i å komme i kontakt med denne mannen som vitne, sier politiadvokat Knut Broberg.
PRIVAT