— Vi vil ha klarhet i hvordan de håndterte situasjonen da mannen ble bortvist fra stedet, sier fungerende leder for påtaleavdelingen i Vestfinnmark politidistrikt, politiadvokat Morten Daae.

Han viser til at et skjenkested har ansvar for at gjester som blir kastet ut, er i stand til å ta vare på seg selv. I dette tilfellet var det snakk om en 20-åringen som hadde sovnet inne på utestedet.

— Vaktene ble avhørt om selve forsvinningen. Nå er vi mer ute etter å kartlegge hvilke rutiner utestedet har, sier Daae.

— Hvilke konsekvenser kan det få?

— Det kan påvirke deres skjenkeløyve blant annet, sier Daae, mer på generelt grunnlag.

Han har vanskelig for å kommentere kritikken fra foreldrene.

— Jeg har ikke vært inne i selve saken. Det jeg kan si mer generelt er at informasjonen vi får i starten ofte er avgjørende for hvordan vi reagerer, sier Daae.

— Foreldrene føler at ingen ting har blitt gjort, og at saken nærmest er lagt bort?

— Jeg vet som sagt ikke hva som er gjort. Vi har derimot hatt mange, omfattende saker i distriktet den senere tiden som har tatt beslag i mye ressurser, sier Daae.

Han kan ikke si noe om når etterforskningen av utestedet vil bli ferdig.

BT ringte i går gjentatte ganger til hotellet der utestedet holder hus, og ba om å få snakke med noen som kunne uttale seg om saken. Verken hotellsjefen eller daglig leder på utestedet ringte tilbake til BT, selv etter at betjeningen hadde forsøkt å kontakte dem.