— Det kom bort en mann jeg aldri hadde sett. Han skallet med ned uten grunn. Som følge av smertene, lukket jeg øynene og så ikke hva som skjedde videre, men jeg fikk vite at mannen var blitt kastet ut, sier Sebastian Klementsen Dahle.

Uprovosert vold

Han var på Fotballpuben sammen med kamerater da voldsepisoden skjedde.

Dahle anmeldte saken.

Nå er en 21 år gammel mann fra distriktet dømt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Ifølge dommen skjedde volden uprovosert.

Retten skriver at 21-åringen holdt Klementsen Dahle fast i brystet opp mot en stolpe og skallet ham målrettet rett i ansiktet og nesen. De to kjente ikke hverandre fra før, og handlingen ble utført uten noen rimelig foranledning, heter det i dommen.

— Jeg ble behandlet av lege på legevakten. Nesen var brukket, og det var ganske store smerter, forteller Sebastian Klementsen Dahle.

— Likevel var ikke smertene det verste. I lang tid etter hendelsen likte jeg ikke å gå alene på gaten. Jeg var for det meste sammen med kamerater fordi jeg ikke følte meg trygg, sier han.

Vanskelige skoleår

21-åringen forteller at han har hatt det vanskelig på skolen i barne- og ungdomsårene.

— Jeg har blitt plaget og mobbet mye, og så kom dette. Det føles ikke rettferdig, sier han.

Nå har han fått voldsepisoden på avstand og synes hverdagen er lettere. 21-åringen er i ferd med å ta utdannelse innenfor industrimekanikerfaget.

- Må begynne å oppføre seg

Han reagerer sterkt på volden han opplevde.

— Det er trist at en blir utsatt for dette bare fordi man går en tur på et utested. Jeg vet jeg ikke er den eneste som har opplevd dette, og jeg blir sikkert ikke den siste. Folk må våkne opp og begynne å oppføre seg.