Det forteller Bjarte Mikkelsen. Familien i Strusshamn på Askøy er lettet over at det gikk bra, men greier ikke fri seg fra tanken om hva som kunne ha skjedd.

— Hvis vi ikke hadde merket noe, og hadde gått til sengs, så hadde vi neppe våknet igjen. Det er egentlig et under at vi er i live, sier han.

Lørdag ble hele familien sendt på sykehus med kraftige symptomer; svimmelhet, hodepine, oppkast. Minstejenten svimet til og med av.

— Fysisk sett gikk det fint med oss, og jeg vet det er trygt her nå. Men etter opplevelsen på lørdag går det nok litt tid før vi sover rolig igjen, sier Mikkelsen.

- Må ha sovet i timen

Det viste seg at propangassanlegget i kjelleren var synderen. En del av røret som fører eksosen fra anlegget ut av kjelleren, hadde falt av. Dermed strømmet avgassen, som blant annet består av CO og CO2, ut i rommet og opp i etasjen over. Mikkelsen forteller at de har klaget flere ganger på at røret ikke har vært skikkelig montert, men følte at de ikke ble tatt alvorlig.

— Rørleggeren sa flere ganger at det bare var ufarlig damp som kom ut. Helt feil! Han må ha sovet i timen!

Mikkelsen oppfordrer nå andre med liknende anlegg om å kontrollere dem.

Politiet gransker saken

Mikkelsen ser nå flere hendelser i sammenheng med lekkasjen.

— Vi har vært trøtt og slitne de siste ukene. Ukonsentrerte. Vi tenkte at det sikkert skyldtes husbygging. Og i sommer besvimte en rørlegger i kjelleren. Man antok at årsaken var stress. Nå har vi forklaringen, sier han.

Rørleggeren som installerte anlegget, vil ikke si hva han tror er årsaken, og viser til at politiet gransker saken. Han vil heller ikke kommentere at han skal ha sagt at eksosen er ufarlig.

Brannsjef på Askøy, Terje Sæle, bekrefter at politiet gransker saken.

— Hvis avgasser fra gassanlegget har trukket opp i huset, så kan det være svært farlig. CO2 er livsfarlig i store konsentrasjoner. Også CO er farlig.

- SVIMMEL: - Jeg skulle dusje, men ble plutselig så svimmel at jeg måtte legge meg over vasken, forteller Øyvind Mikkelsen (12). Han, søsteren Elise (7) og Karin og Bjarte Mikkelsen har hatt noen ubehagelige døgn etter sjokket lørdag kveld.