«Eh, hva er registreringsnummeret på bilen din?»

En halv time etter at Erik Dahl Larsen ble satt av i Sandviken ringer kameraten Kim Hetland og forteller at bilen hans er borte.

— Han hadde gått inn i hagen til familien sin og sto bare noen meter fra den lånte bilen. Nøklene sto i, og den splitter nye Iphone-en hans lå i bilen, forteller Dahl Larsen.

Krasj

Det høres hyling i dekk og ett smell i det biltyven gir full gass i den lukeparkerte bilen. Hele høyre side på bilen bulkes og skrapes opp, mens bilen foran blir brøytet til siden. Den stjålne Honda Accord-en gjør et hopp når den treffer en fartsdump i over 80 km/t.

Ved 22-tiden fredag er både politiet, Dahl Larsen, Hetland og en tredje kamerat ute og leter etter den stjålne bilen.

— De to kompisene mine skulle tidlig opp på jobb, så de måtte gi seg etter en liten stund. Men jeg kunne ikke gå å legge meg.

Dermed kjører Dahl Larsen rundt hele natten på leting etter bilen sin.

— Jeg oppsøkte steder der jeg kunne tenke meg at folk som stjeler biler holder til. Jeg kjørte mye rundt i områdene rundt Landås og Fantoft. Jeg forsøkte å sette meg i tyvens sted og tenkte at han sikkert prøvde å unngå autopasspasseringer for ikke å bli oppdaget.

Trist

Klokken 04.30 finner han bilen sin ved studentblokkene på Fantoft.

— Det var et trist syn. Hele høyre side på bilen er ødelagt, og flere deler er revet av. Tyven har også endevendt bilen og tatt med seg alt som er verdt mer enn en kulepenn. Blant annet er telefon, hansker, ledninger, parfyme og en paraply borte.

Politiet sikrer seg tekniske beviser før den sølvgrå bilen blir tauet bort fra stedet.

— Jeg hadde en reservenøkkel, og bilen er heldigvis forsikret, kommenterer den uheldige bileieren.

- TRIST: Kim Hetland (t.v) lånte bilen til Erik Dahl Larsen (t.h.) da den ble stjålet på Wergeland.FOTO: Privat
SMELL: Tyven pløyde inn i en annen parkert bil da han stakk av fredag kveld. FOTO: Erik Dahl Larsen