Kvinnen fyller 90 år i dag, og på bursdagen ble hun funnet i en korridor da en ansatt kom på jobb i 0740-tiden.

Hun hadde da vært savnet siden 12.00 i går.

— Jeg fikk akkurat bekreftet at hun er funnet, sa operasjonsleder Ragnar Lyssand til bt.no klokken 0800.

Låst dør Konstituert institusjonssjef Renate Tviberg Hegre er lettet over at beboeren er i god behold. Hun sier det er et mysterium hvordan kvinnen kom seg inn i den gamle delen av Engensenteret. Selv kan 90-åringen ikke gjøre rede for seg.

— Hun må ha gått ut en branndør fra avdelingen sin. Men hvordan hun kom seg videre, vet vi ikke. Døren inn til korridoren hun ble funnet, er styrt med tidslås, og den skal være stengt i helgen, sier Tviberg Hegre.

Etter forholdene skal kvinnen være i god forfatning. Hun har fått en legesjekk i dag. Kvinnen var kledd i strikkejakke, bukser og tøfler da hun forsvant.

— Hun har nok ikke fryst så mye. Engstelsen vår var at hun gikk ute hele natten, sier Tviberg Hegre.

Lette i natt

Letemannskaper var ute i hele natt og søkte etter kvinnen, uten resultat.

Politiet forberedte seg på å utvide søkeområdet da de fikk meldingen om at kvinnen var funnet.

Da var det ikke kommet inn et eneste tips i saken. Nå vet vi årsaken: Ingen kan ha sett kvinnen fordi hun aldri var ute av senteret.

Politiet satte alle tilgjengelige styrker inn i søket. Røde Kors deltok med 15 mann. Sivilforsvaret stilte også med seks personer, men i morgentimene ble de dimittert etter et resultatløst søk i nærområdet. Brannvesenet ble bedt om å holde dykkere parat.

Tviberg Hegre og Engensenteret går nå gjennom alle rutiner ved senteret for å finne ut hvordan kvinnen kunne ha unngått alle sikkerhetstiltakene så lenge.

Christian Lura