— Jeg forstår at han vil la noen som har sin fulle tid og oppmerksomhet til jobben, ta over roret, sier næringsminister Trond Giske (Ap) etter at NHO-president Paul-Chr. Rieber trakk seg lørdag.

Giske betegner avgjørelsen som klok.

— NHO er en meget viktig organisasjon i arbeidslivet, og når presidenten nå har fått så mye i hendene, var det et klokt valg å ta, sier han til NTB.

Han understreker at departementet har hatt et godt samarbeid med Paul-Chr. Rieber som president i arbeidsgiverorganisasjonen.

— Vi får bare ta det til etterretning at han synes det tar så mye tid og ressurser å rydde opp i forholdene som er avdekket at han velger å gå av som president, sier statsråden.

Viser til UDs råd Når det gjelder den videre behandlingen av tollsaken om import av fiskeolje fra Vest-Sahara, viser Giske til at det er toll— og avgiftsmyndighetene som håndterer den saken.

— Men Næringsdepartementet henviser alltid til Utenriksdepartementets råd, og UDs råd har vært helt klart. Man bør ikke gjøre handel med Vest-Sahara, og det er det samme rådet vi gir, sier næringsministeren.

- Godt inntrykk NHOs visepresident Kristin Skogen Lund overtar toppvervet i organisasjonen fram til generalforsamlingen i juni.

— Jeg kjenner Kristin Skogen Lund både fra hennes tid som administrerende direktør i Aftenposten og fra Norge 2020-utvalget. Jeg har et veldig godt inntrykk av henne, og NHO er i de beste hender. Vi ser fram til å samarbeide tett med NHO i tiden framover, sier Giske.