Tirsdag skrev bt.no at Bergen kommune har tildelt 75 plasser og lyst ut 24 stillinger i en planlagt barnehage på Brann Stadion — alt dette uten at kommunen med sikkerhet vet at barnehagen blir realisert.

— Vi har ikke inngått noen som helst avtale med kommunen, sa daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen til bt.no.

Hadde møte med Brann

Velforeningen, Nymark IL, Brann og FAU Fridalen var i møte med kommunen om den planlagte barnehagen, Kniksens plass, ved Brann Stadion i dag.

— Vi fikk lagt frem våre synspunkter. Brann sa, som det sto i BT, at de ikke har noen forpliktende avtale med kommunen, men kommunens folk forventet at det bare er formaliteter, sier Kjetil Helle, leder for Nymark velforening.

— Den planlagt barnehagen et grovt overtramp mot oss. Omtrent hele nærmiljøet er imot. Så det står på Brann. Sier de nei, vipper dette vår vei.

— Dårlig håndverk

Helle mener hele saken er preget av hastverk og dårlig håndverk fra kommunens side.

— Fryktelig dårlig. På møtet kom det frem at de ikke har vurdert trafikkforholdene i det hele tatt. De ba faktisk oss om hjelp til å peke ut hvor trafikkutfordringene var, hvor de burde legge fartshumper og slikt, sier Helle.

— Kommunen skjuler seg bak at dette er en midleritidig barnehage. Det virker som de derfor kan gjøre nesten som de vil. Vi velger å tro at Brann vil høre på oss i nærområdet.