— Det er alltid bål og feiring på min bursdag, sier Bettina Kjærgård Rong, som fyller åtte år på selveste sankthansaften.

Hun er i hatteverkstedet med bestemor Liv Rong og lager en svart heksehatt med glitter og klistremerker som hun skal pynte seg med under feiringen.

— Jeg så to voksne hekser som sto oppå bålet, men de var ikke så veldig skumle, forteller den nybakte 8-åringen.

Grilling og kos

Flere hundre mennesker hadde tatt turen til friluftsmuseet i Gamle Bergen for å feire St.Hans i 17 grader og strålende sol mandag kveld.

— Her er det mange glade mennesker og god stemning. Og det fine været hadde vi bestilt på forhånd. Det er rett og slett et eldorado for barn, sier grillsjef Arild Sørensen fornøyd.

Like før kl 19.00 hadde omtrent 200 mennesker vært med på grillingen ved vannkanten.

— Og enda er det mange timer igjen til bålet er brent ned, sier grillsjefen.

Trylleshow for de minste

Familien Waagø nyter dagens middag på et piknikkpledd langs bryggekanten, og er strålende fornøyde med både vær og feiring. Etter å ha bodd noen år i Hardanger, er de nå tilbake på sankthans-feiringen i Gamle Bergen.

— Det er veldig kjekt å kunne samle familien på en dag som dette, og kose oss med grilling i det fine været. Vi pleide alltid å feire her når barna var små, men det er mange år siden, sier Ragna Marie Waagø.

I år er det barnebarnet Trym Stegen Waagø (3) som fryder seg mest over feiringen. Etter at grillpølsene er fortært, skal familien opp til friluftsscenen for å se på tryllekunstner Mikael Hedne.

— Det har han gledet seg til lenge, forteller mamma Maria Stenersen Waagø.

Blått heksebrygg

Is, varme skillingsboller og blått heksebrygg med snop i gikk ned på høykant mens små hekser og trollmenn sprang rundt på det grønne gresset.

I tillegg til trylleshow, var det mange andre aktiviteter for de minste.

— Det har vært konsert med Lyderhornheksene, ansiktsmaling, og senere blir det styltekonkurranse med borgermesteren i Gamle Bergen. Det er kjekt å se at så mange koser seg, sier formidler i Gamle Bergen Lars Voss Sørhus.