I 19-tiden mandag kveld ble to menn på 21 og 26 år ble pågrepet og siktet etter vandaliseringen av pepperkakebyen natt til søndag.

Politiet fikk raskt et anonymt tips om to navngitte personer. Politioverbetjent Bjørn O. Johnsen ved forseelsesavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon bekrefter at det var disse to som ble pågrepet i går.

— De er nå sjekket ut av saken, sier Johnsen.

De to ble foreløpig siktet for grovt skadeverk, men like før midnatt ble mennene løslatt etter avhør. Politiet ønsker ikke å gå i detalj om hva de unge mennene har forklart.

— Vi har ingen andre mistenkte. Nå jobber vi med de nye tipsene vi har fått inn, sier Johnsen.

Trøndersk hjelp på vei

I mellomtiden er dugnaden for å gjenreise pepperkakebyen i full gang, trolig blir det åpning i midten av neste uke. Tirsdag formiddag kom meldingen om at den trønderske godterileverandøren Nidar vil bidra til å gjenreise Pepperkakebyen. Hjelpen kommer i form av snop.

— En pall med seigmenn, fruktige seigdamer og sure skrikerunger er på vei fra Trondheim til Bergen, skriver Nidar i en pressemelding.

At marketingdirektøren Anne Borgen Sturød selv er bergenser, har nok ikke vært noen ulempe for Pepperkakebyen. Hun tror pallen vil komme godt med.

— Pepperkakebyen er et flott initiativ, og vi ønsker å bidra, sier Borgen Sturød.

Også biskopen i Bjørgvin har lovet å bake - en kirke, såklart. Historien om pepperkakebyen går nå verden rundt.

Her kan du se våre videoer fra Pepperkakebyen de tre siste årene.

Klarer vi å gjenreise Pepperkakebyen på en knapp uke? Si din mening her.