Krister Hoaas ble sint da han var på vei til jobb torsdag morgen. Så sint at han tok bilde av denne bilen og sendte det til Fana gymnas, trafikketaten og kontaktet bilens eier.

Sjåføren av Wolkswagen Golf hadde nemlig parkert midt i fotgjengerfeltet like ved skolen på Paradis i Bergen.

parkerings2.jpg
KRISTER HOAAS

— Det er ikke ofte jeg er sinnamann, men det skal ikke så mye til for å forstå at dette ikke er sted å parkere. Jeg sendte SMS til bilens eier, men har ikke fått svar, sier Hoaas som bor i området.På Facebook opplyser en annen beboer at han «har sett det samme og verre flere ganger».

Farlige situasjoner

Krister Hoaas sier at kreativ parkering fører til farlige situasjoner.

— Vi står ute i fotgjengerfeltet med små skolebarn når bilene ovenfra kommer susende. Når noen parkerer slik, har de enda mindre oversikt, sier han.

I tillegg kommer ikke bossbilene ikke frem. Onsdag skrev BT at BIR har sett seg lei på at de ikke kommer frem, og de nå aksjonerer sammen med kommunens trafikketat.

Hoaas mener at det er videregående-elever som feilparkerer, og at problemet er særlig stort på våren etter at avgangselever har sikret seg førerkort.Rektor Leif Sigurd Danielsen sier at de vil følge opp saken.

— Jeg er på reise, men jeg har vært i kontakt med skolen, sier Danielsen. Han innrømmer at det ikke er første gang de får slike henvendelser.

— Det hender, men jeg har ikke ført noen statistikk. Det skjer helst om våren. Det er ikke nok parkeringsplasser og vi oppfordrer generelt elevene til å kjøre kollektiv, sier Danielsen.

To lovbrudd

Avdelingsleder Arvid Heggestad ved trafikketaten i Bergen kommune sier synderen høyst sannsynligvis har sluppet unna. De har ikke delt ut noen gebyr i Statsminister Michelsens vei onsdag.

— Jeg er enig i at dette ikke er ønsket parkering, men jeg kan ikke se at vi har registrert denne meldingen. Hadde vi fått den, ville vi fulgt det opp, sier Heggestad.

Han ryker både på gangfelt og veikryss, men vi kan ikke legge det oppå hverandre Arvid Heggestad, trafikketaten

Han sier at slik parkering utløser et gebyr på 500 kroner, selv om det egentlig er snakk om to lovbrudd.

— Han ryker både på gangfelt og veikryss, men vi kan ikke legge det oppå hverandre. Derimot er det såpass alvorlig at bilen burde vært vurdert fjernet. Det er en barneskole og barnehage i nærheten, sier Heggestad.

Han sier også at trafikketaten vil sjekke området rundt skolen nøye de nærmeste dagene.

— Hvis noen føler at vi har vært der for lite, så skal vi endre på det. Denne bilen må flyttes, ellers må vi hjelpe.

BT har ikke lykkes med å få kontakt med bilens eier.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post