Fredag var det møte mellom Statens vegvesen og Leminkäinen i Leikanger.

Brøytingen på fylkesveg 7 mellom Granvin og Trengereid har ikke vært god nok. På E 16 har det også vært kritikk på jobben som er gjort fra Voss mot Sogn.

— Vi har hatt et møte med Leminkäinen. De har forsikret oss om at de skal ha biler og mannskap som skal sikre god fremkommelighet og trafikksikkerhet på veinettet, sier Lars Øyre i Statens vegvesen.

— Vi vet at det er meldt snø, og entreprenøren har sagt at de skal gjøre jobben, sier Øyre.

- Skal følge kontrakten

Jan Øyri er administrerende direktør i Leminkäinen. Han deltok på møtet på telefon fra Oslo.

— Det var et bra møte der vi diskuterte forholdene i kontrakten, og vi skal gjøre vårt ytterste for å oppfylle den, sier Øyri.

- Hva betyr det?

— At vi skal sette inn det av biler og mannskap som vi skal i henhold til kontrakten.

- Hva sier kontrakten?

— Det vil jeg ikke gå inn på.

Storkonsernet har satt ut brøytejobben til Trond A. Johnsen Transport i Norheimsund. Han har beklaget at han ikke gjort jobben godt nok.

Skulle fylle diesel

Torsdag ble BT nedringt av rasende hardinger som var på vei over Kvamskogen. De påsto at det ikke var brøytet da de kom dit om morgenen. Samme dag sa Johnsen at hans bil var på Kvamskogen klokken 04.30.

Trond A. Johnsen legger seg flat for kritikken på dårlig brøyting.
ARNE HOFSETH

— Det stemmer ikke, og jeg beklager at jeg opplyste om feil tidspunkt. Vi var der først mellom klokken 05.30 og 06.00. Sjåføren kjørte ut like før klokken 04.30 og skulle fylle diesel. Han måtte snu fordi han fikk tanket på vår faste stasjon. Dermed tapte vi tid, sier han til BT fredag ettermiddag.

Bil på verksted og havarert traktor

Flere folk i Hardanger mener han bagatelliserer situasjonen. De hevder at den ene bilen hans er ute av drift og at flere av firmaets folk har vært på kurs isteden for å brøyte.

— Det er riktig at en bil måtte på verksted, men dette ble meldt inn. Så har jeg hatt havari på en traktor. En av sjåførene og jeg har deltatt på et kurs på dagtid, men jeg har ikke vært der særlig mye. Jeg har prioritert brøyting. Han som har vært på kurs, har brøytet på ettermiddag og kveld. Det stemmer ikke at vi har prioritert kurs fremfor brøyting, sier Johnsen.

- Men mange hevder det?

— Ja, jeg ser det, men det stemmer ikke. Jeg skjønner at folk er forbannet, men vi har gjort vårt ytterste. Dessverre har det ikke vært godt nok, men nå skal vi levere, lover Johnsen.

Skal snø i natt

- Hvor mange biler har du disponibel nå da?

— Vi har to biler klar og er tre mann til å betjene dem. Det skal holde, sier han.

Ifølge værmeldingen skal det falle mellom 3,5 og 11,5 mm snø fra midnatt til lørdag morgen klokken 06.00. Johnsen forsikrer at han skal holde veien ryddig.