Klokken 02.55 natt til søndag fikk politiet melding om at en båt hadde gått rundt utenfor Rosendal sentrum.

— Vi fikk opplyst at både båten og mannen i båten, var borte. Det skulle være en liten, åpen båt. Det ble satt i gang full leteaksjon, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Politiet, politibåt, redningsskøyten Askerbæringen, Kystvaktfartøyet Tor med sine båter, lokale båter, luftambulansen i Bergen og dykkere fra Bergen brannvesen rykket ut.

I over tre timer lette de etter den savnede. Først klokken 06.40 ble personen funnet.

Funnet på en hytte

  • Mannen ble funnet kald, men i god behold, på holmen Kalven, ikke så langt fra Rosendal, sier Hilland.

Både politiet og Hovedredningssentralen reagerer på det de mener er sløsing med ressurser, at hele aksjonen kunne vært unngått dersom personen ikke hadde gått i båten i det de mistenker å være påvirket tilstand.

— Det har vært en enorm redningsaksjon. Redningsmannskaper var på stedet i tre og en halv time. Det binder opp veldig mye ressurser og kan få store konsekvenser for andre som trenger hjelp, sier Hilland.

— Vi har brukt relativt store ressurser på å lete etter noen vi har trodd har gått ned med båt, men så viser det seg at personen befinner seg på en hytte på en holme. Personen opplyser at han har fått motorstopp, sier redningsleder Jan R. Lillebøe ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Personer i båt på sjøen og personer på land skal ha observert at en båt med en mann om bord gikk i ring. Så skal en mann ha falt i sjøen. En person på land varslet da politiet, mens båten som var i nærheten plukket opp mannen fra sjøen. Like etter skal mannen ha gått tilbake i sin egen båt og avtalt å ta følge med den andre båten. På vei inn mot land skal båten med mannen ha forsvunnet. Mannen ble først funnet tre timer senere, i god behold. Hva som skjedde i mellomtiden, er uvisst.

- Mistanke om alkohol

  • Det er mistanke om at personen var beruset da han la ut fra Rosendal. At folk i det hele tatt går beruset i båt, er ikke bra, sier redningsleder Lillebøe.

— Alkohol og båt er en særdeles dårlig kombinasjon, det er heller ikke lov. Hadde vedkommende vært edru, vil jeg tro dette ikke ville skjedd, sier Hilland.