Jarle Olsen sier han tror det må ha vært motet som sviktet da Tor Helge Flaten skjøt Øyvind Bjarte Madsen i hodet, i stedet for å "knuse beina hans", slik Olsen hevder han hadde beordret.

— Jeg er ikke stolt av det, men jeg har vært med på å gjøre en del brutale ting. Det har ikke endt med døden, men jeg har vært med på å knuse en del mennesker. Og de hylene og skrikene som kommer da, er ikke så behagelig, så det er ikke så lett å gjøre sånne ting, sa Olsen.

Han har i avhør tidligere sagt at han tror Flaten ikke "hadde baller" til å gjennomføre den lemlestingen Olsen hadde bestilt.

— Det er enkelt å skyte noen i hodet med en pistol. Det er verre å knuse noen med en hammer, og høre på hyl og skrik om nåde, har Olsen sagt til politiet.

I retten utdypet han hva han trodde gikk feil den fatale natten.

— Da jeg var ung, ble vi lært opp til at når vi skulle kreve inn penger eller gjøre et arbeid, fikk vi ikke lov til å ruse oss, for ikke å gå for langt. Men Flaten og han andre, sånn som det kom fram i retten senere, de kjørte i seg et gram amfetamin og tabletter og sånn. Da får de det vi kaller supermanneffekten, de tror de blir supermann. Da går de for langt. Det er den kriminaliteten vi ser i samfunnet i dag, sa Olsen, og fortsatte:

— Vi gjorde det mens vi var nøkterne, det er kanskje enda mer betenkningsfullt. Men vi klarte å holde kontroll, og gikk gjerne ikke så langt.

I RETTEN: Drapsdømte Jarle Olsen