— Det har rast en stor steinblokk ned på Eidsvågveien, forteller vaktoperatør Camilla Einarsen hos Veitrafikksentralen i Hordaland til bt.no.

Veien ble stengt like rundt klokken 17:15. Etter det bt.no kjenner til, har steinen falt ned på veien like etter nedkjørselen til Eidsvåg Fabrikker.

Landet rett ved bilen

Først på stedet var 22 år gamle Alexander Samal. Han var på vei fra Åsane og ut mot Eidsvågneset, og så steinen komme tumlende nedover. Han rakk akkurat å stoppe bilen i tide. Da han hadde fått bremset ned, var det fem meter mellom ham og steinen.

— Jeg må ha hatt litt englevakt, sier han til bt.no.

Etter raset tenkte umiddelbart på de som kunne komme motsatt vei på Eidsvågveien. Steinen landet i en sving, og kan komme brått på for de som kommer fra Eidsvågneset. Samal viste seg som en ekte gentlemann, og overtok deler av politiets jobb på stedet.

— Jeg begynte å stoppe biler som kom bak meg og dirigerte de til å snu. Hvorfor ikke, når jeg først var der?

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Erik Gjesdal, forteller at steinen på Eidsvågveien er på størrelse med en bil.

Hvor lenge veien kommer til å bli stengt, kan ikke Gjesdal si noe om.

— Vi holder veien stengt så lenge vi må. Vi kan ikke åpne igjen før vi vet at det er trygt, sier han.

Steinen fjernet

Like etter klokken 20:00 var steinen fjernet, men veien holdes fortsatt stengt.

— Vi frykter at flere steinblokker kan rase, sier vaktoperatør Ove Amundsen hos Veitrafikksentralen i Hordaland til bt.no.

Mørket gjør det vanskelig å få en oversikt over rasstedet lørdag kveld.

— Vi får mest sannsynlig inn en geolog i morgen, sier Amundsen.

Ras på Kalvedalsveien

Det ser også ut til å ha gått et annet ras i kveld, om enn av noe mindre art. En stein på en halv ganger en halv meter ble funnet i veibanen i Kalvedalsveien. I følge Gjesdal er det uklart om steinen har rast ned.

— Steinen er fjernet, og det har satt opp kjegler i den ene veibanen i kveld. Vi jobber med undersøkelser der også i kveld, forteller Gjesdal.

HER FALT DEN: Steinen raste ned på Eidsvågveien.