Toåringen skal ha fått startet bilen og satt alene i den da den havnet i sjøen. Guttens bestefar og søster (6) sto igjen på kaien.

Ordfører Astrid Aarhus Byrknes i Lindås kommune fikk beskjed om ulykken lørdag ettermiddag.

Hun holder kontakt med lensmann og beredskapsleder i brannvesenet.

— Nå prøver vi å få oversikt over situasjonen slik at vi kan se på hva vi kan bistå med. Dette er en ufattelig tragedie, sier Byrknes til bt.no.

Dramaet

Det var klokken 10.38 lørdag formiddag at politiet fikk melding om bilen som hadde havnet i sjøen - med toåringen.

Ifølge politiet sto guttens bestefar og eldre søster igjen på kaien da bilen trillet ut i vannet. Bestefaren hoppet etter, i et forsøk på å redde barnebarnet, men fikk problemer, og måtte berges opp fra vannet, delvis bevisstløs.Bestefaren rakk å åpne en av dørene i bilen før den trillet over kanten, men døren smalt igjen da bilen traff vannet.

Dykkere lokaliserte bilen ganske raskt. Da var den tom.

Bestefaren ble funnet rundt ti minutter etter ulykken og hjulpet i land av lokale båteier, mens gutten har ligget rundt tre kvarter under vann før han ble funnet. Sykehuset opplyste lørdag ettermiddag at både gutten og morfaren hans er kritisk skadd.

Guttens bestefar ble transportert til Haukeland universitetssykehus, og var ved bevissthet da han ble fraktet bort.

Ved 12.30-tiden ble også toåringen fløyet til sykehus. Da hadde redningsmannskaper forsøkt livreddende førstehjelp i nær en time.

— Kriseteamet er klart

Lensmann Einar Vatne og ordfører Byrknes har kontaktet kriseteamet i kommunen, som står klar til å hjelpe familien dersom de ønsker det.

— Lege, psykolog og helsesøster skal sørge for at familien blir ivaretatt. Vi ønsker å tilby dem hjelp, men vi får se etter hvert hva de selv føler er riktig, sier Byrknes.

— Det viktigste er at familien får ta den tiden de trenger, legger hun til.

TRIS:T: Ordfører i Lindås kommune Astrid Aarhus Byrknes.
TOR HØVIK