— Han er tilstedeværende, men han tar dette fryktelig tungt, sier Robert K. Sæle hos Fest Trafikk på Sotra.

Sjåføren hadde 45 personer om bord i bussen da den svinget inn i Olav Kyrres gate på vei vestover natt til søndag.

Utenfor kjøpesenteret Xhibitioni Bergen traff den en 26 år gammel mann, som omkom av skadene etter sammenstøtet.

— Alle her tenker på ham og familien hans. Han hadde ikke begynt på livet sitt, en gang. Dette er enormt tungt, sier Sæle.

Jobber med å få oversikt

Etterforskningen av ulykken fortsetter mandag.

— Vi skal lage oss en oversikt over hva som er gjort i helgen opp mot vitner, og sjekke selve bussen, sier politioverbetjent Jan Martin Skulstad.Han er leder for allmenngruppen til politiet, som har ansvaret for etterforskningen.

— Dette er en tragisk hendelse for alle parter. Det er tatt en del avhør av vitner og av bussjåføren, men det er fortsatt litt uklart hva som har skjedd, sier Skulstad.

Navnet til den avdøde 26-åringen vil ikke bli offentliggjort av politiet, etter ønske fra hans pårørende.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier vitneforklaringer kan tyde på at mannen har forsøkt å komme seg på bussen, da han ble hengende fast i døren og deretter falt i bakken og ble overkjørt.

— Men dette er ikke avklart, sier han.

Krevende kjøring

— Uvissheten gjør det ekstra tungt. Vi har fortsatt ikke fått noen utsagn fra noen som har sett dette fra utsiden, sier Sæle hos Fest Trafikk.

Han har selv vært sjåfør av bussen tidligere.

> Det er krevende å kjøre en buss med mange folk om bord

— Det er krevende å kjøre en buss med mange folk om bord, den følelsen kjenner jeg godt. Vi er veldig bevisste på det ansvaret det innebærer, sier Sæle.

Bussen er registrert for 92 personer.

— Men vi har aldri så mange om bord. Vi retter mye oppmerksomhet mot personsikkerhet, og har aldri hatt noen ulykker med personskade tidligere, sier Sæle.

- Ikke kommersiell drift

Driften fungerer slik at bussen starter fra Sotra, og tar på folk som melder sin interesse per telefon på vei inn til Bergen sentrum mot betaling, ifølge Sæle.

— Vi driver ikke kommersielt, dette er et spleiselag som ikke har noen profitt. Hadde det ikke vært for at folk stilte opp som har sertifikater og mekanisk kunnskap hadde vi ikke kunnet kjørt.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med to vitner etter ulykken.

— En mann og en kvinne kom på bussen i Småstrandgaten da de trodde bussen gikk til Øygarden, men gikk av igjen i Olav Kyrres gate. Vi ber dem ta kontakt med oss, slik at vi kan få avhørt dem, sier politiadvokat Onarheim.