Det er Sunnhordland som forteller om bildrap-tiltalen i sin nettutgave i dag.

Ifølge nettavisen mener statsadvokatene i Rogaland at 76-åringen ikke så seg godt nok for.

Hun kjørte ut på E 39 og så ble påkjørt i siden av Emberland. 22 år gamle Emberland døde på Stord sjukehus etter kollisjonen.

— Ganske opplagt

Ulykken skjedde i april i fjor, nord for Leirvik på Stord. Kvinnen kjørte ut på motorveien der Ådlandsvegen og Vestlivegen går ut på E 39 (se kart).

— Motorsyklisten har kjørt nordover på europaveien da det kom en bil ut fra en sidevei. Motorsyklisten kjørte inn i denne bilen, sa operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt om ulykken den gangen.

— Vi mener dette er en ganske opplagt sak, sier politiadvokat Thor Buberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Sunnhordland.

Den 76 år gamle bilføreren er ifølge avisen også tiltalt for brudd på vegtrafikkloven.

— Følt på tragedien

76-åringens advokat, Sverre Olav Handeland, vil først og fremst si at det har skjedd en «tragisk ulykke der et ungt menneske omkom».

— Denne kvinnen synes det er helt forferdelig at hun har vært delaktig i at et ungt menneske mistet livet. Dette er en tragedie som hun har følt på hver dag siden ulykken skjedde, sier Handeland.

Han er på ferie i utlandet og har hverken fått samtalt med sin klient eller sett den skriftlige tiltalen fra påtalemyndigheten.

— Bildrap høres fælt ut, men politiet mener at hun ikke har overholdt vikeplikten og forvoldt et annet menneskes død. Vi vil nå se på hvilke bevis politiet har og få prøvd saken for retten.

- Hvordan stiller hun seg til tiltalen?

— Vi tar tiltalen til etterretning, så får hun erklære seg skyldig eller uskyldig når saken kommer opp for retten, sier Handeland.

For retten i juni

BT har vært i kontakt med familie av stordkvinnen som ikke ønsker å kommentere tiltalen.

Saken er berammet for Sunnhordland tingrett 1. juni.