Søndag ettermiddag opplyste politiet at basehopperen som var savnet i Gudvangen, var funnet omkommet. Mannen i 20-årene hadde hoppet sammen med to andre, som begge landet trygt. Da tredjemann ikke var å se, meldte de ham savnet.

Luftambulansen fra Førde ble sendt til stedet, i tillegg til politiet og Aurland Røde kors. Det skal ha vært et vanskelig terreng å lete i.

— Personen måtte tas ut underhengende, da det ikke var mulig å lande i området, sa redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sola.

- Vi står sammen

Basehopperen var medlem i Voss fallskjermklubb som i går ble løpende orientert om situasjonen, helt til de fikk den tragiske meldingen.

— Når det kommer så tett innpå er det en påminnelse om at det er risiko involvert i det vi driver med. En slik beskjed blir du aldri vant til, sier daglig leder i fallskjermklubben Even Rokne.

Selv om klubben ved nyttår hadde 1109 medlemmer fra hele verden forteller Rokne at mannen tilhørte en mindre gruppe av de mest aktive utøvere.

— Det er her det koker og syder. Det er et sterkt og inkluderende miljø. Vi står sammen og oppsøker risiko, og tar vare på hverandre. Det binder oss sammen som en familie, sier han.

Undersøker årsaken

Han sier andre utøvere i klubben nå er veldig interessert i å få vite hva som skjedde.

— Det vil hjelpe til å fatte hva som har skjedd. Nå er det veldig uvirkelig. Samtidig vil man bruke informasjonen til å unngå å havne i samme situasjon selv, forteller Rokne.

Klubben hadde i går kveld en uoffisiell minnesmarkering, men Rokne sier mange av medlemmene har utviklet sine egne måter å takle ulykker på.

— Hvert enkelt menneske som driver med ekstremsport ved at det er farlig når de begynner med det, og er ofte bevisst på hva de må gjøre for å takle slike situasjoner, sier han.