— Jeg er oppvokst i en bygd, så for meg er dette helt uvanlig. På landet handler folk annerledes. Jeg tror ikke dette kunne skjedd i Eidfjord, sier Ramsdal. Han var i Slåtthaughallen og badet med sin tre år gamle datter i går, og synes det er ekkelt å tenke på at en mor med fire små barn ble angrepet i hallen bare et par dager i forveien.

— Det er ikke overraskende at slikt kan skje. Vi følger jo med utviklingen i mediene, men det gjør meg redd i forhold til ungene. Vi har prøvd å finne et hjem litt i utkanten av byen, men det spørs om det har hjulpet, sier Ramsdal, som nettopp er flyttet til Nesttun med familien.

Han tror selv at han hadde grepet inn dersom han hadde vært vitne til en episode der uskyldige ble angrepet.

— Ja, det tror jeg. Jeg hadde i hvert fall prøvd å snakke med guttene som gikk løs på moren og sønnen.

Ramsdal tror det som skjedde er et byfenomen.

— I bygdene kjenner folk stort sett hverandre. Vi er vant med at forholdene mellom folk er tettere, og da skjer ikke slikt.

Han tror det er lettere å angripe noen man ikke kjenner, og at det er lettere å la være å handle hvis man ser en voldelig situasjon mellom fremmede. Samtidig forstår Ramsdal at folk vegrer seg for å gripe inni slike situasjoner.

— Jeg tror folk er redde for å bli skadet, og så kan de være redde for hevn. Narkomane kan fremstå som skremmende og desperate, sier Ramsdal.