53-åringen som søndag raserte et hus med traktor, gikk i fjor løs på huseieren med et brekkjern. Uenighet om jord er en del av konflikten.

Den opprivende familiekonflikten fikk et foreløpig siste kapittel ved at 53-åringen gikk løs på sin brors bolighus i Etne.

Prøvde å bli enige

Mannens forsvarer, advokat Anne Elisabeth Kroken, sier hun har hjulpet mannen i forsøkene på å bli enige med broren.

— Dette er en lang historie, det er en sår konflikt i familien som har fått dette utslaget. Det ser ikke ut til at det er noen enkel løsning. Det er en prosess i gang for å prøve å komme til enighet, og jeg har bistått ham der, sier Kroken.

Bakgrunnen for konflikten handler blant annet om eiendommen som de begge har vokst opp på.

Foran voldsepisoden i fjor ønsket 53-åringen at det skulle fradeles en del av tomten hans bror eier. Dette sa broren nei til, ettersom han ikke ønsket å ha den andre boende i nærheten.

— Det dreier seg om en uenighet om eiendommen. Partene har ulik oppfatning av hva som er blitt avtalt. Dette er en veldig vanskelig sak på begge sider, sier Kroken.

Tidlig søndag kveld fikk politiet melding om at et hus var rasert med traktor i Etne. Mannen stakk av etter skadeverket, men ble senere tatt av politiet. Mannen fremstilles for varetektsfengsling.

— Det skjer trolig tirsdag, sier Ingvar Gjærde, lensmann i Vindafjord.

Voldsdømt i fjor

53-åringen er siktet for grovt skadeverk og brudd på veitrafikkloven etter angrepet søndag.

Politiet kjenner imidlertid godt til ham. I august i fjor angrep han broren, som fikk huset skadet søndag.

I fjor knuste han en rute i brorens bolig og gikk inn i huset. Der ble det en voldsom kamp mellom de to mennene. 53-åringen sparket og tok kvelertak på den andre. Han forlot stedet og gikk hjem til seg selv.

Ifølge dommen dro han tilbake etter å ha sett skadene han selv hadde i ansiktet. Med seg hadde han et brekkjern. Broren forklarte at han gikk til angrep på ham med brekkjernet. Selv nektet mannen for det.

I Haugaland tingrett ble han dømt til fengsel i ti måneder for legemsbeskadigelse.

Besøksforbud

Politiet ser svært alvorlig på gårsdagens hendelse. 53-åringen har flere voldsdommer på seg, også mot offentlig tjenestemenn.

— Dette er en alvorlig sak. Siktede er tidligere voldsdømt og hadde besøksforbud mot huset han angrep med traktor søndag, opplyser Ingvar Gjærde.

Lensmannen forteller at tiltalte ble avhørt søndag, etter å ha vært innlagt på sykehus med politivakt.

Kjøretøy og hus skadet

Familien som fikk huset sitt ødelagt, har flyttet inn i et annet hus i nabolaget.

— Kommunen hjelper til, det samme gjør velvillige naboer, sier Gjærde.

Han har selv vært i kontakt med familien som opplevde at huset ble ødelagt søndag.

— De er naturligvis preget av det som har skjedd. Nå får de den nødvendige hjelp fra kommunen. Både rådmann og ordfører er engasjert, sier lensmannen.

BT har forsøkt å komme i kontakt med huseieren, uten å lykkes.