Kameraten møtte i dag som vitne i Norhordland tingrett, og forklarte seg om hendelsene i brakken på Frekhaug drapsdagen i mars i år.

— Fra mitt ståsted ser det ut som det som skjedde var planlagt, sa kameraten (51).

Han var kommet til brakken sammen med Bakkebø for å holde et møte med den drapstiltalte 44-åringen og hans bror. De fire mennene var alle involvert i et prosjekt med planer om å lage et boligfelt på industriområdet på Leknes i Lindås.

- God stemning

51-åringen forklarte at stemningen i brakken var god, og at de andre ikke skjønte alvoret da 44-åringen etter en liten tur ut kom tilbake med en hagle som han rettet mot Bakkebø.

— Han pekte på Harald og sa: "Hva er det du driver med i Tallin?" Harald svarte: "Hva mener du?" Og så smalt det, forklarte 51-åringen.

Han har ingen tro på 44-åringens forklaring om at han bare ville true Bakkebø til å snakke.

— Jeg følte ikke at det var noen trussel, det er nærmest en ren henrettelse, slik som jeg ser det, sa 51-åringen.

Han synes det virker usannsynlig at 44-åringen skulle treffe Bakkebø ved et uhell på så kort hold.

- Aldri hørt om trusler

51-åringen avviste også at Bakkebø skal ha truet 44-åringen. Den tiltalte mannen forklarte tidligere i dag at dette var grunnen til at han hadde med seg haglen i bilen. Han forklarte at han fikk informasjon om at Bakkebø hadde beordret ham drept, og at han ville ha Bakkebø til å fortelle hva det var som foregikk.

— Jeg har aldri hørt noe om noen trusler fra Bakkebø. Jeg kunne aldri tenke meg at han skulle gjøre det. Hvorfor skulle han true NN (tiltalte) på noen måte? sa han på spørsmål fra sorenskriver Mette Cecilie Greve.

Rettssaken mot den drapstiltalte 44-åringen fortsetter i morgen, blant annet med befaring på åstedet.

BRAKKEN: I denne brakken mener politiet 44-åringen med vilje skjøt og drepte Harald Bakkebø. Selv hevder 44-åringen skuddet mot Bakkebøs hode var et uhell.