— Jeg synes det er vanskelig å forklare seg om andre, men den drittsekken der har ikke gitt meg noe valg, sa Andersen og så på Schumann.

Etter at flere har navngitt Schumann som drapsmannen, mener Andersen det er på tide at 40-åringen legger kortene på bordet. Ikke før Schumann avgir forklaring, vil det bli klart om han tilstår å ha drept politimannen Arne Sigve Klungland.

Ranerne ble ikke klar over at en politimann var drept før de kom tilbake til ransbasen i Smeaheia utenfor Sandnes.

— Alle som var med visste at det var han som sto i Kongsgata, og det var der skuddene kom fra, forklarte Andersen.

Han bestemte seg for å fortelle hvem som hadde skutt etter at han fikk vite at skuddene falt mens politimannen rygget vekk fra stedet.

Andersen beskrev Schumann som så paranoid under forberedelsene til ranet, at det skapte usikkerhet blant de andre ranerne. 40-åringen skal ha gått rundt og lyttet på vegger for å lete etter avlyttingsutstyr.

Selv skulle Andersen utelukkende plukke penger inne i lokalet under ranet. Han beskriver situasjonen da han kom ut av tellesentralen som et kaos.

— Jeg satt i fosterstilling i bilen, og var sikker på at et av prosjektilene ville treffe snart.

Lagdommer Daniel Lunde lot Andersen avslutte for dagen tidligere enn normalt, fordi han var svært sliten etter flere timer i vitneboksen. Forklaringen fortsetter i dag.