I februar i år ble 38-åringen tatt på fersken, etter å ha slått seg gjennom en murvegg i en kiosk i Bergen. Da hadde han allerede kappet telefonledningene til alarmanlegget, og stjålet over 110.000 kroner fra spilleautomater, kasseapparater og en safe.

I september i fjor satte 38-åringen alarmanlegget i en bensinstasjon i Vaksdal ut av spill, før han brøt seg inn gjennom et vindu og forsynte seg av tobakksvarer til en verdi av over 230.000 kroner.

38-åringen er tidligere dømt for liknende forbrytelser seks ganger.

– Tiltalte fremstår ut fra sitt strafferegister etter hvert som en omreisende i kriminalitet, fastslår Bergen tingrett i dommen.

Dommerne mente innbruddene var godt planlagt, og viste til at 38-åringen hadde tatt med seg verktøy som vinkelsliper, øks, brekkjern og slegge for å bryte seg inn.

Tingretten mente 38-åringen representerer «en gruppe kriminelle som det av allmennpreventive hensyn må reageres strengt overfor». Derfor ble 38-åringen dømt til to års ubetinget fengsel.

38-åringen var også tiltalt for omfattende skadeverk knyttet til innbruddene, og må betale 110.000 kroner i erstatning til firmaene han har brutt seg inn i.