Kaptein Juvik var en av de fire som ble funnet i vraket torsdag.

— Det er godt at dette kan få en ende. Nå får vi en grav å gå til. Vi visste at han var død, men det ville vært en ekstra belastning hvis han ikke hadde blitt funnet, sier Eirik Juvik.

Han sier det har vært en tung ventetid for familien de siste dagene.

— Hver gang telefonen ringte håpet vi at de hadde funnet ham. Vi er takknemlige for at dykkerne har jobbet så iherdig. Det gjelder for øvrig alle som deltok i redningsaksjonen. De har gjort en kjempeinnsats. Nå håper vi bare at alle de omkomne blir funnet, sier Eirik Juvik.

Han har tidligere reagert på spekulasjonene om at faren skal ha lagt ut på seilas med et skip som var lastet på farlig måte.

— Det virker heldigvis som at disse spekulasjonene har tatt slutt etter sjøforklaringen, i og med at selv ikke erfarne fagfolk som var om bord merket noe galt. Jeg føler at disse spekulasjonene er lagt døde.

Eirik Juvik mener oppfølgingen fra rederiet Jebsen Management har vært meget prisverdig.

— Vi har daglig kontakt med rederiet. Jeg er glad for at de har vært så omtenksomme i denne situasjonen.

— Synes du at du fikk svar på spørsmålene dine under sjøforklaringen?

— Vi vil aldri helt kunne forstå hvordan ulykken kunne skje. Etterforskningen fører vel til en konklusjon som sikkert stemmer. Men for oss vil det alltid stå igjen noen spørsmål.

I går ble ytterligere én av de omkomne hentet ut av vraket. Den døde er kjørt til Gades institutt for nærmere identifisering.

Så langt er åtte av de til nå 13 som er funnet omkommet om bord i «Rocknes», identifisert.

Seks dykkere fra Bergen brannvesen og fire fra IMC Diving deltok i gårsdagens søk. Nå får de helgefri.

— Fordi dykkerne og dykkelederne har hatt en meget stri uke, vil det ikke bli foretatt søk i helgen. En viktig del av denne hvileperioden for dykkernes del er også av rent dykkemedisinske grunner, skriver politiet i en pressemelding.

Letingen etter de fem gjenværende savnede fortsetter mandag.

FIKK SVAR: Ventetiden har vært vanskelig de siste dagene for Eirik Juvik, sønnen til kaptein Jan Aksel Juvik på «Rocknes». - Hver gang telefonen ringte håpet vi at de hadde funnet ham, sier han til BT. Bildet er tatt undersjøforklaringen. ARKIVFOTO: FRED IVAR KLEMETSEN.