De fleste av dem skjønte ingenting av hva som hadde skjedd før de hørte om drapssaken på radioen.

Leietakerne i huset der drapssiktete bor, ble nylig sagt opp fordi eieren vil selge huset. Den drapssiktete 50-åringen var på jakt etter ny leilighet, mens småbarnsfamilien som bodde i øverste etasje flyttet ut for tre uker siden.

— For oss er det et stor mysterium hvordan dette kunne skje. Det er så tragisk, sier Trond William Sunde (43).

Han og resten av familien reagerte med sjokk og vantro da de hørte at leieboeren de har delt hus med i to år, nå er siktet for drap.

— Mitt inntrykk var at han var en hyggelig og grei kar. Det var lite bråk og svært sjelden noe festing. Ikke mer enn en måtte forvente av en ungkar, sier Sunde.

— Vi kjente ham jo ikke, men sa vi sa «hei» og hilste når vi møttes. På meg har han virket som en snill og veldig rolig mann, sier Doang Van Hoang (44).

Familiefaren er siktedes nærmeste nabo. Det er bare noen få meter mellom husveggene, og 44-åringen forteller at han aldri har hørt noe bråk fra siktedes kjellerleilighet.

— Jeg blir skremt og litt redd når noe slikt skjer så nært oss, sier datteren Trang (19).

Noen hus bortenfor bor June Larsen Dang (35). Hun forteller at boområdet deres i alle år har vært stille og fredelig, og får støtte av nabo Berit Christiansen (54).

— Det er helt forferdelig at det skal skje noe sånt, her som det alltid har vært så rolig og trygt for ungene, sier Larsen Dang.

— Jeg syns det er litt ekkelt, spesielt når det er skjer så nært, sier Christiansen.

Ingen av dem, eller andre BT har snakket med, la merke til noe uvanlig natt til fredag.

— Jeg er veldig var for lyder, og var oppe i totiden. Det eneste jeg la merke til, var at det var så varmt. Jeg verken så eller hørte noe spesielt, sier Larsen Dang.

FORFERDET: - Det er ekkelt at sånt skjer så nært oss, mener Berit Christiansen (t.h.). Også June Larsen Dang (t.v.) og datteren Catharina (8) syns det hele er ubehagelig. - Her har det alltid vært rolig og trygt for ungene, sier Larsen Dang. <p/> FOTO: ROY HILMAR SVENDSEN