Etter det bt.no erfarer, skal det uferdige sentrallageret i Os være en del av salgsavtalen mellom Lidl og Rema.

Praktisk betyr salget at Rema 1000 overtar Lidls 50 norske utsalgssteder, hovedkontor,utviklingskontor og logistikksystemer.

— Dette er oppløftende. Vi har hatt store forventninger om å få nye arbeidsplasser. Kommunen har også lagt noen kroner ned i utbygging av infrastruktur, sier Terje Søviknes til bt.no

- Trenger mer plass

Søviknes har tidligere vært i møte med Rema om å overta sentrallageret. Lidl satset stort, men utsatte ferdigstillelsen av det gigantiske lageret fordi de ikke fikk åpnet nok butikker på Vestlandet.

— Rema har i dag et lite lager på Minde, og de ga uttrykk for at de så etter ekspansjonsmuligheter. Når de nå overtar butikkene til Lidl, er det en god nyhet. Jeg tror Rema vil ha god bruk for lageret, sier Søviknes.

Akkurat nå pågår det en pressekonferanse i Oslo om butikkjøpet.

«Lidls beslutning er basert på overbevisningen om at Lidl bruker sine ressurser og investeringer på en mer fornuftig måte ved å utvikle og videreutbygge sin virksomhet i andre land hvor selskapet har eksisterende virksomhet samt i nye markeder», står det i pressemeldingen som Rema sendte ut i dag.

Konkurransetilsynet informert

— Nå som Lidl har fattet denne beslutningen, ser vi frem til å videreføre de gode relasjonene Lidl har knyttet til sine kunder, og integrere det som Lidl har bygget opp inn i vårt eget konsept, sier Ole Robert Reitan i Rema 1000.

— Vi har full tillit til at REMA 1000 vil videreføre våre forpliktelser overfor Lidls ansatte, våre kunder og våre leverandører, sier Werner Evertsen i Lidl Norge.

Konkurransetilsynet er orientert om avtalen.

Kallestad, Gorm
Jan Petter Svendal (ARKIV)
Rune Sævig (arkiv)