– Vi leide fra 2004 til 2007. Etter hvert som vi begynte å øve, slo det meg at stedet var en gigantisk brannfelle. Det elektriske anlegget var i beste fall tvilsomt og ledningsanlegget høyst diskutabelt. Det sto ledninger ut av sikringsskapet blant annet, sier Holten.

Han reagerte blant annet på at sikringene gikk ofte.

Skrev til huseier

– Derfor måtte vi ha en skjøteledning fra sikringsskapet i gangen og inn i øvingslokalet. Det førte til at vi en periode fikk strøm i gitarstrengene, og små støt i leppene hvis du kom nær mikrofonen, sier Holten.

Les også: Frykter at bolig skal rase | Visste ikke om beboere

Se panoramabilde: Branntomten i dag | Se branntomten fra kranen i brannbilen

Han sier at han skrev brev til huseier Jan Harald Helmich-Pedersen angående det elektriske anlegget.

– Det var ikke jordede kontakter i øvingslokalet, men det ble ordnet etter at vi skrev brev til ham. Det gjaldt i vårt lokale, jeg vet ikke hvordan det var i de andre, sier Holten.

- Ikke tipp topp

Flere bt.no har snakket med reagerte på tilstanden i øvingslokalene. Pål Folkedal i Professor Pez har brukt lokalet i rundt ti år, men ikke de to-tre siste årene.

– Det ligger noe i det Holten sier, det er ikke tvil om det. Det ble aldri gjort stort for å utbedre lokalet, og det elektriske anlegget var ikke tipp topp, sier Folkedal.

Bandet Ungdomskulen brukte fortsatt Skuteviksboden 13 som øvingslokale, og mistet det meste av utstyret sitt i brannen.

– Vi reagerte på det elektriske, men ikke så mye at vi gjorde noe med det. Det har skjedd at sikringene har gått, men det har ikke vært noe problem, sier Stockhaus.

Byttet lokale

Heller ikke Frøydis Moberg i Miss Motor eller Håkon Njøten i Micropops har reagert på brannsikkerheten eller det elektriske anlegget.

Holten og bandet hans byttet øvingslokale da de fikk tilgang på noe bedre i fjor.

– Jeg var bekymret nesten hele tiden, og mitt band hadde ikke så mye utstyr stående, sier Holten.

bt.no har gjentatte ganger forsøkt å få tak i Jan Harald Helmich-Pedersen i dag og i går uten hell. Brannårsaken til storbrannen i Skuteviken er fortsatt ikke fastslått.

Helge O. Svela
Simen Grytøyr