• Blid, hjelpsom, uredd - og full av stå på-humør. En fantastisk flott jente!

Slik ble Franciska C. Rogne beskrevet, da hun ble begravet fra Birkeland kirke i Fana fredag.

Den 26 år gamle bergenskvinnen omkom 8. januar i år, under en snowboardtur til vintersportsstedet Gulmarg i Kashmir-området i India. Mandag 21. april ble hun funnet. Ute på en snowboardtur hadde hun trolig falt ned i en elvesprekk som var dekket av snø.

Fullsatt kirke

Da hun ble funnet, hadde familien levd i uvisshet om hennes skjebne i mer enn tre måneder.

Birkeland kirke var fullsatt av familie, venner og arbeidskamerater. I sine minneord beskrev presten en ung kvinne som likte utfordringer av alle slag, ikke minst i naturens forskjellige elementer.

— De som ikke kjente henne kunne kanskje tro at hun var uvøren, men slik var det ikke, hun tok ingen unødige sjanser, sa forrettende prest, sogneprest i Søreide menighet, Hans Jørgen Morvik.

- Fikk realisert drømmer

— Franciska skulle hatt mange gode år igjen, men vi får trøste oss med at hun var lykkelig til det siste, og at hun fikk realisert mange av sine drømmer og at hun opplevde mer i sitt korte liv, enn mange andre, la han til.

Ulykkesdagen i januar var Franciska nettopp ankommet feriestedet i Gulmark, da hun dro ut i bakkene en liten første tur for å prøve brettet.

— Det er et av livets store paradokser at det er så kort avstand mellom det som gir størst lykke og bunnløse fortvilelse, sa presten.

Fulgte båren

— Men døden varer ikke evig. På samme måte som livet fører til døden, så fører døden til et evig liv, sa han, før seremonien i kirken ble avsluttet med Griegs «Våren» og den store forsamlingen fulgte kisten til kirkegården. Flere hundre stemte i den siste salmen:

«Berre bekken brusar frå det bratte fjell/høyr kor sterkt det susar i den stille kveld.»

BÅRET UT: Kisten med Franciska C. Rogne blir båret ut av Birkeland kirke fredag ettermiddag. FOTO: BJØRN ERIK LARSEN