– Det kan se ut som at det går den veien, sier Knutsen og flirer.

Han sikter til at han har funnet en interessant kvinne på Sukker, som han nå dater. Knutsen valgte å begynne med nettdating fordi han ikke er fortrolig med å møte damer på byen.

– Jeg er altfor sjenert til det. I tillegg drikker jeg lite alkohol, og da blir det vanskelig. Jeg er også selvstendig næringsdrivende med hjemmekontor, og møter ikke så mange mennesker i hverdagen. For meg har det derfor vært en fantastisk arena, sier han.

Knutsen sier videre at det ikke har vært noe problem for ham at flertallet av sjekkerne er menn.

– Det har ikke vært vanskelig å få kontakt med kvinner. Jeg tror det er viktig å ha en godt utfylt profil med gode bilder. Mange menn er dårlige til å presentere seg, sier Knutsen.

Bergenseren tilbakeviser at det kun er menn som er aktive, og sier at han har fått flere hundre henvendelser fra kvinner. Men han er enig i at enkelte nettdatere kan få et forvridd selvbilde.

– En del nye nettdatere, både kvinner og menn, blir ruset av den voldsomme oppmerksomheten de får. Noen vurderer nok sin egen attraktivitet som større enn den faktisk er.

Ifølge 37-åringen er det blitt helt stuerent å sjekke på nettet.

– Jeg er helt åpen om det til venner og familie, og jeg kjenner mange som dater på nett, sier han.

Han råder nye nettdatere til å bruke lang tid på profilen sin.

– Man må ikke ta seg selv for høytidelig, det er bra å bruke litt humor. Og hvis man får god kontakt med en person, bør man treffes så fort som mulig. Det har hendt at alt har klaffet med en dame på nettet, men null kjemi da vi møttes, sier Knutsen.

Privat