En 39-åring omkom i går, etter å ha kjørt i sjøen ved gamle Bildøy bru i 21-tiden.

Nabo Terje Ekerhovd reagerer sterkt på sikringen langs veien, og mener noe bør gjøres omgående.

Farlig på vinterføre

– Dette er en dødsfelle rett og slett. Vi har manglet autovern i flere år, og nå har det vært to ulykker på en uke. Det er synd det skulle gå med liv, sier han til bt.no.

Det er ikke mer enn en drøy uke siden en person kjørte i sjøen på samme sted, også den gang i 21-tiden om kvelden. Da kom føreren seg ut på egen hånd reddet seg selv ved å svømme i land.

Ifølge Ekerhovd har flere naboer reagert på at det mangler autovern langs veien.

– Jeg kjører forbi stedet to-tre ganger hver dag. Spesielt på vinterføre kan man ikke ha mye fart der, sier han.

39-åring omkom

Politiet var på stedet kl 21.10 etter ulykken i går kveld. Ni minutter senere var personen brakt på land.

– En bil er kjørt i sjøen. En person er brakt på land og fraktet til Haukeland etter at politiet kom tidlig på stedet og hjalp ham løs og på land, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til bt.no i 22-tiden.

En time sener ble det bekreftet at føreren er omkommet.

– Så vidt vi vet var det kun én person i kjøretøyet. Brannvesenet har søkt rundt bilen nå i ettertid, og bilen er tatt på land, sier Andersen.

Stor aktivitet

bt.no var på stedet under redningsaksjonen. Både politi, brannvesen og ambulansepersonell var involvert i den aksjonen. Flere naboer kom også til stedet for å se hva som skjedde.

– Ambulansepersonell drev med livredding på stedet, mens to dykkere søkte etter eventuelt flere personer rundt bilvraket. Det var veldig mange personer involvert. Men etter at en NAF-bil heiset bilvraket opp på høykant like før klokken 22 roet det seg. Da var det nok konstatert at det ikke var flere personer i sjøen. Bilen ble dratt på land ikke lenge etter, sier bt.no-journalist Christian Lura.

VAR MINST TI MINUTTER I VANNET: Ulykken ble meldt like etter klokken 21 i kveld.