Torsdag kveld i forrige uke var Radio 1-kjendisen Arne Tvedt (TK-147) på perm i Bergen, og tilbrakte en hyggelig kveld med venner på Contra Bar. Som mange andre valgte han å avslutte kvelden med en matbit fra 7-eleven i Vestre Torggate. Og som vanlig, tiltrakk uniformen hans seg en hel del oppmerksomhet.

TK-147 er soldat i Imperiets stormtropper. En av de gode, som opprettholder lov og orden i alle deler av universet. For ordens skyld: Ja, det dreier seg selvsagt om Star Wars-universet.

— Folk stimlet sammet, og flere ville ta bilder av meg. Det var da den jordiske ordensmakten, det dere kaller politiet, dukket opp, forteller TK-147.

Ifølge soldaten ble våpenet nøye inspisert, og funnet ufarlig. TK-147 kunne også forsikre politikvinnen på stedet om at det var behørig plombert etter Imperiets sikkerhetsregler for soldater på perm. Politikvinnen valgte likevel å beslaglegge strålepistolen, med beskjed om at han kunne få det tilbake over helgen.

Skyhøy porto

— Jeg føler meg naken, sier TK-147 til BTV når vi møter ham utenfor Contra Bar mandag formiddag. Han er på vei til politikammeret for å hente strålevåpenet sitt, og han håper inderlig at han slipper å reise hjem til sin egen galakse tomhendt. Han ser for seg en porto av en annen verden hvis han må få pistolen ettersendt.

Turen til politikammeret tar tid - kamputrustning er ikke daglig kost for julehandlende bergensere, og mange sikrer seg bildebevis av den vandrende soldaten. TK-147, som alltid i det godes tjeneste, tar seg tid til å klappe barn på hodet, og til å dirigere trafikken der det trengs.

Lovens lange arm er mindre vanskelige i dag. I vakten på politistasjonen ligger laserpistolen klar i en skuff med navnet på den rette eier teipet fast.

TK-147 får pistolen tilbake mot løfte om å "ikke veive med den på byen igjen". Han prøver seg med et "men vi er jo på samme lag", får høre fra bak skranken at "det sier alle". De smiler, men det er visst et snev av alvor i det.

Pistolen får han nå i alle fall, og lar seg lykkelig avbilde av lokalpressen på utsiden av politistasjonen.

— Endelig påkledt. Måtte kraften være med dere, sier soldaten til BTV, og vralter av gårde mot nye oppdrag. Noe stiv i masken, men vi er sikre på at han smiler bredt.

KENNETH CUOMO, BTV