• Jobben betyr alt. Jeg elsker å jobbe, sier Kristoffer Fjeldstad (17). Sammen med 97 andre ungdommer startet han i dag som lærling i Bergen kommune. BIR i Møllendalsveien blir arbeidsplassen hans.

I dag var det introduksjonsdag for Bergen kommunes 98 nye lærlinger. På Bryggens Museum ble de tatt imot av finansbyråd Henning Warloe.

Årets 98 nye lærlinger fordeler seg på følgende fag: 46 barne— og ungdomsarbeidere, 34 omsorgsarbeidere, en anleggsgartner, tre i informasjon-, kommunikasjon- og teknologifaget, to kokker, en i gjenvinningsfaget, en maler, en tømrer, en rørlegger, tre feiere og fem på kontorfag.

Selv om Kristoffer Fjeldstad i dag hadde sin introduksjon som lærling, har han jobbet på gjenvinningsstasjonen i hele sommer.

— Jeg er nok blitt mer miljøbevisst etter at jeg begynte her. Det er utrolig hva folk kaster, sier 17-åringen, som er ansatt som lærling i platearbeiderfaget.

Selv kaster han ikke så mye som et papir på gaten. Hjemme har han kildesortering.

Kristoffer var i år ferdig på Årstad Videregående skole, ved linjen for plate og sveis. I BIR skal han reparere containere og bossbiler.

Yrkesopplæringsleder Yngve Helle sier til bt.no at kommunen tar høyde for eldrebølgen.

— Det er et stort behov for å rekruttere yngre arbeidstakere til primærområdene i Bergen kommune. Gjennomsnittsalderen stiger, sier Helle.

<b>MILJØBEVISST: </b>- Jeg er nok blitt mer miljøbevisst etter at jeg begynte hos BIR. Det er utrolig hva folk kaster, sier Kristoffer Fjeldstad.
ANE BØRHAUG